середа, 04 листопада 2015 11:04

Розслідування Одеської трагедії провалено - міжнародні експерти

Розслідування Одеської трагедії провалено - міжнародні експерти
Автор: Reuters

Міжнародна консультативна група по нагляду за розслідуванням насильницьких дій в Одесі 2 травня 2014 року, вважає неефективним розслідування цієї трагедії правоохоронними органами в Україні. Про це йдеться у їх звіті.

На їх думку, розслідування стоїть на місці.

"Незважаючи на те, що такий результат можна певною мірою пояснити складними умовами, в яких проводяться ці розслідування, МКГ вважає, що недоліки слідства, зазначені в цьому звіті, негативно позначилися на здатності органів влади з'ясувати обставини злочинів, скоєних під час подій в Одесі, та встановити винних осіб", - йдеться у звіті групи.

Згідно зі звітом, перешкоди на шляху розслідування цієї трагедії є серйозними, однак вони не можуть виправдати недоліки слідства.

"Експерти групи прийшли до висновку, що розподіл розслідування між Генпрокуратурою і МВС є малопродуктивним і шкодить ефективності розслідування, а рішення доручити проведення розслідування місцевим органам внутрішніх справ негативно позначилося на якості і ефективності розслідування. МКГ вважає, що в кожному з виробництв слідчі органи не проявили належної повноти і ретельності, як на стадії відкриття виробництва, так і під час подальшого його розслідування, в результаті чого загальна ефективність розслідування була поставлена під загрозу", - наголошується в звіті.

Нагадаємо, 2 травня 2014 року в Одесі в ході масових заворушень загинуло 48 чоловік і більше 200 були поранені. Більшість жертв трагедії загинули в Будинку профспілок. Слідство встановило, що масові заворушення в Одесі були організовані і навмисне сплановані.

Зараз ви читаєте новину «Розслідування Одеської трагедії провалено - міжнародні експерти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути