четвер, 18 серпня 2011 17:47

Мандрівник з табуретом Леонід Кантер живе в мистецькому поселенні з 30 хат
18

Фото: Фото: Андрій Шматов

Режисер Леонід Кантер, який здійснив мандри з табуретом до чотирьох океанів, чотири роки живе на хуторі Обирок - мистецькому поселенні з 30 хат неподалік Батурина.

На святкування свого 30-річчя  мандрівник запросив кілька десятків друзів. Більшість гостей познайомилися з ювіляром під час вуличних вистав, які він влаштовував з друзями на вулицях країн Європи і Латинської Америки.

Господар влаштував перегляд кінострічок у кіносараї, святкову вечерю, екскурсію Обирком і посиденьки біля вогнища з піснями. Леонід Кантер мріє зібрати кілька сотень друзів-іноземців, які б могли одночасно пройтися Хрещатиком.

"Перед вогнищем надворі ставлю диван. В хаті його не тримаю. Мої меблі надворі. Тут я живу переважну більшість доби", — пояснив господар.

На стіні однієї з хат причеплені старі шапки, валянки та іржаве господарське приладдя.

"Це артефакти. Були виявлені в ході зачистки території", - розповів Леонід.

На Обирок господарі запрошують музикантів, художників і артистів, проводять кінопокази, фестивалі, концерти і семінари. Останній семінар — "Як мандрувати світом з дітьми" на численні прохання охочих обіцяють провести повторно.

Подружжя виховує двох маленьких доньок — 3-річну Магдалену і 4-місячну Патагонію.

"Спочатку не думала, що братиму старшу дочку з собою в мандрівки. Ми два роки чекали, поки вона підросте. Коли Магдалена навчилася самостійно їсти і ходити в туалет — це було знаком, що її уже можна брати з собою в подорож. - розповіла дружина Леоніда Кантера Діана, 23 роки. - Магдалена перший час постійно запитувала, де її хатка. З часом вона звикла, що її дім — це будь-яке місце, де ми ночуємо. За рік подорожей дочка навчилася легко комунікувати з людьми. Іспанську й англійську мову опанувала легше за нас. Але часом говорить іспансько-українським суржиком".

Цього літа Діана Кантер проводить на Обирку мистецький еко-табір "Діти природи". Малеча бігає голяка, читає, малює і грає в ігри на розвиток моторики, сенсорики та мислення.

Подібне до Обирка мистецьке поселення "Червоний жовтень" заснував у Білорусі тамтешній фотограф Кирило Кравцов. Каже, що його поселення поки що значно менше за поселення українців.

Зараз ви читаєте новину «Мандрівник з табуретом Леонід Кантер живе в мистецькому поселенні з 30 хат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути