понеділок, 15 грудня 2014 18:45

Хай Порошенко із Яценюком реформи почнуть із себе, – на Полтавщині люди збунтувалися проти можновладців
9

Фото: Микола Марченко

Сьогодні біля 11 години ранку прилеглі до Миргородської філії ПАТ "Полтаваобленерго" вулиці заполонили мешканці різних мікрорайонів Миргорода.

"Такого навіть за Януковича не було. Кожен день відключають одні і ті ж самі вулиці по 6-10 годин. А царське село, де живе бувший мер Паутов, крутий банкір "Приватбанку", прокурори та інші хуйори жодного разу не відключали.Супермаркети- те ж саме. Для них автономно генератор купити і поставити – не проблема. Накрали мільйони і думають, що відкупилися. Ми все розуміємо: війна, немає грошей. Але чого ж наші олігархи не почнуть із себе. Гроші накрали, то хай зараз діляться. Їм дати півмільйона із мільйона на закупку вугілля, це не мені із тисячі гривень дати навіть двісті. Так і напишіть, нехай Порошенко із Яценюком реформи почнуть із себе. Хай обкладуть себе та інших прихвоснів податком у 50 чи 70 відсотків. Тоді буде і вугілля, і газ. Тоді народ за ними потягнеться. А то звикли на чужому горбі мільярди заробляти", – пояснює Андрій Дядчук.

За кілька хвилин хтось із натовпу вигукує: "Мер приїхав".

Люди оточують міського голову Сергія Соломаху щільним кільцем. Цікавляться, чому до них не виходить головний енергетик району. Мер пояснює, що вже телефонував йому на мобільний і просив підійти до людей.

Пояснення начальника Миргородської філії ПАТ "Полтаваобленерго" Андрія Ряжка розлютило людей і в головного ресівця Миргородщини полетіли два яйця. Одне із них попало йому у скроню. Той спробував вирватися із натовпу. Розпочалася шарпанина, котру спробували зупинити мер міста, кілька містян та працівники міліції. Рішуче налаштовані люди не відступали, вимагаючи конкретних пояснень та офіційних документів.

Пояснити ситуацію, що склалася з електропостачанням, намагався міський голова Соломаха. Він сказав, що дії приватної структури не підконтрольні міській владі. На місцевому рівні намагалися "достукатися" у вищі інстанції, але офіційні листи не вплинули на ситуацію, а ще більше її загострили. Керівник міста наголосив, що обленерго має відійти від практики непрогнозованих відключень, адже від таких радикальних методів економії потерпають одні і ті ж споживачі.

Зараз ви читаєте новину «Хай Порошенко із Яценюком реформи почнуть із себе, – на Полтавщині люди збунтувалися проти можновладців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути