вівторок, 18 липня 2023 13:07

Просять гроші у прихожан: російські попи у своїх храмах збирають на заставу для "Паші Мерседеса"

Просять гроші у прихожан: російські попи у своїх храмах збирають на заставу для "Паші Мерседеса"
У храмах РПЦ в Україні збирають гроші на заставу для "Паші Мерседеса". Фото: facebook.com/andriy.kovalov

Російська православна церква в Україні почала з прихожан збирати гроші на заставу для колишнього намісника Києво-Печерської лаври митрополита Павла (Петра Лебедя).

У храмах РПЦ в Україні ставлять спеціальні скриньки. Одну з таких сфотографував речник Генерального штабу Збройних сил України Андрій Ковальов. Фото він опублікував у Facebook.

За його словами, фото зроблене у храмі святого Агапіта Печерського у Лаврі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новинський та "Паша Мерседес": мільярди доларів, підтримка Росії та узурпація церкви – чим відомі підсанкційні діячі

"Поки весь український народ збирає гроші на безпілотники для Збройних сил України, донатить на оборону України та перемогу над російськими окупантами, у Києво-Печерській Лаврі адепти московського патріархату збирають гроші на заставу для підозрюваного агента кремля! Так званого "митрополита Павла" ‒ громадянина Петра Лебедя або, як він сам просив його називати, не "Паша Мерседес", а "Паша Тесла". Боюся, як би далі вони не почали збирати пожертви на допомогу так званому "чвк вагнера", ‒ написав Ковальов.

Зібрати на заставу "Паші Мерседесу" потрібно 33 млн грн. РПЦ в Україні також оголосила збір грошей на своїх сторінках у соцмережах.

Митрополита Російської православної церкви в Україні Павла Лебідя ("Пашу Мерседеса") взяли під варту.

Солом'янський райсуд Києва задовольнив клопотання прокурорів. Та змінив екснаміснику Києво-Печерської лаври домашній арешт на перебування під вартою до 14 серпня 2023 року, повідомляє пресслужба суду. Також йому надали можливість внести заставу у розмірі понад 33 млн грн. "Паша Мерседес" вже заявив, що не знає де взяти таку суму для застави. Його захист планує подавати апеляцію.

Служба безпеки України 1 квітня вручила підозру митрополиту Павлу Лебедю. Екснамісника Києво-Печерської лаври підозрюють у розпалюванні міжрелігійної ворожнечі та виправданні збройної агресії Росії.

Зараз ви читаєте новину «Просять гроші у прихожан: російські попи у своїх храмах збирають на заставу для "Паші Мерседеса"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути