неділя, 02 березня 2014 18:17

"Пропаганда по-російськи": українські "біженці" виявилися туристами до Польщі

"Перший канал" російського телебачення проілюстрував сюжет про масову втечу українців в Росію кадрами з контрольно-пропускного пункту на кордоні з Польщею.

У повідомленні говорилося, що жителі України "прибувають в Курську, Бєлгородську, Ростовську і Брянську області", і російські "регіони готові допомогти приїжджаючим". Телеканал оголосив, що за останні два тижні кордон перейшли понад 140 тисяч осіб.

Кадри при цьому були наведені з КПП Шегині - це село у Львівській області, через яке проходить траса Львів - Перемишль, яка з'єднує Україну з Польщею. З польської сторони працює КПП Медика.

 

У сюжеті також наводяться висловлювання двох російських губернаторів.

"На жаль, з'явилися перші біженці. І я думаю, що якщо ситуація не буде стабілізуватися, то їх потік буде тільки наростати. В свою чергу ми прийняли необхідні заходи для того, щоб забезпечити безпеку жителів Бєлгородської області", - каже губернатор Бєлгородської області Євген Савченко.

"Сьогодні ми відчуваємо наплив громадян України з різних її частин, які бажають залишитися у нас і висловлюють підстави - страх за свою долю. І ми будемо як добрі сусіди всіляко сприяти і сприяти, щоб ось це час плутанини вони у нас, на землі Брянської, спокійно пережили", - говорить губернатор Брянської області Микола Дьонін.

Коментатори українського сайту онлайн-мовлення "Громадьске.тв" назвали цей епізод інформаційної війни використанням "телевізійних військ".

Зараз ви читаєте новину «"Пропаганда по-російськи": українські "біженці" виявилися туристами до Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути