Ексклюзиви
середа, 11 вересня 2013 12:52

Проїзд у столичних маршрутках коштуватиме 5 гривень - ЗМІ

Проїзд у столичних маршрутках коштуватиме 5 гривень - ЗМІ
Фото: news.ub.ua

Перевізники стверджують , що їм невигідно возити пасажирів за існуючими розцінками, які не змінювалися з 2007 року, а чиновники пояснюють, що не можуть вплинути на приватних перевізників. Власники маршруток хочуть подорожчання на 1-1,5 грн (зараз проїзд у маршрутках коштує від 2 до 3 грн), а деякі планують брати з пасажирів по 5 грн, пише " Сегодня".

Особливо гостро питання з подорожчанням постало після проведення містом конкурсу на маршрути. За його умовами, брати участь могли тільки буси з GPS -навігатором, не старші 7 років, водії обов'язково повинні носити форму, а одна з машин повинна бути обладнана для перевезення інвалідів.

"Питання про підвищення плати за проїзд назріло давно. Вартість проїзду в маршрутках не змінювалася з 2007 року. Хоча з цього часу в кілька разів подорожчали пальне, запчастини, та й самі автобуси. Новенький " Богдан ", наприклад, коштує $ 53 тис. ( в 2007 -му коштував $ 20). ми, як і інші перевізники, подавали свої розрахунки в КМДА, але поки чиновники зберігають мовчання. За нашими підрахунками собівартість проїзду в маршрутних таксі становить 3,5 гривні, а щоб ми отримували хоч якийсь прибуток, пасажири повинні платити близько 5 гривень. Зараз вони платять у наших маршрутках по 2,5 гривні за проїзд. Все йде до того, що проїзд буде дорожчати, але коли саме це відбудеться, я сказати не можу", - говорить Олег, приватний перевізник.

Його маршрутки працюють на довгих дистанціях - більше 20 км, тобто об'їжджають півміста. За його словами, на переобладнання бусів немає грошей.

"Ми ледве покриваємо наявні витрати на ремонт автобусів, зарплату шоферам. А , наприклад, у тій же Москві вартість проїзду складає 7 грн , в європейських містах проїзд у міськтранспорті - 1,8 євро ( 20 грн). Звичайно, при такому прибуткові можна багато чого собі дозволити, - каже перевізник, - 5 грн - цілком обгрунтована ціна".

Зараз ви читаєте новину «Проїзд у столичних маршрутках коштуватиме 5 гривень - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

33

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути