понеділок, 12 квітня 2010 11:30

Причиною катастрофи могла стати впертість Качинського - російські ЗМІ

Причиною катастрофи могла стати впертість Качинського - російські ЗМІ

Російська преса коментує трагедію під Смоленськом, в якій загинули 88 представників урядової еліти Польщі разом з президентом Лехом Качинським.

"Время новостей" пише, що "Нічого подібного ніколи не було": у Польщі, Росії і ще майже десятці країн оголошений траур за жертвами безпрецедентної авіакатастрофи під Смоленськом, що забрала життя президента Польщі Леха Качиньського і багатьох вищих державних діячів Польщі.

Прес-секретар Департаменту ВПС Польщі Мартін Рогус заявив "Комсомольській правді": "Куди летіти, вирішує тільки пілот, навіть якщо на борту президент".

Командиром корабля був капітан Аркадіуш Протасюк. Це один із найбільш досвідчених пілотів, пілот 1 класу, з нальотом більше 3,5 тисяч годин.

"Московская правда" описуючи "Трагедію під Смоленськом", акцентує увагу на тому, що поспішати з обвинуваченням в катастрофі екіпажу не варто. Урядові авіалайнери довіряють тільки пілотам найвищого класу, але не завжди і не все залежить тільки від них.

Головним на борту залишається перша особа, а Лех Качиньський міг не захотіти незапланованого візиту до Москви або Білорусі. Можливо пілот виконував вказівку командувача польськими ВПС генерала Анджея Бласіка, вважають "Новые известия", і на посадці в Смоленську наполіг польський президент Лех Качиньський. Коли в серпні 2008 року він летів у Тбілісі, пілоти через погані погодні умови вирішили сідати в Баку, і до грузинської столиці польська делегація добиралася на автомобілях. Тоді президент Качиньський покарав льотчиків, і не виключено, що тепер пілоти побоялися суперечити голові держави ("Подвоєння скорботи").

Глава МНС Сергій Шойгу відкинув припущення, що причиною трагедії могла стати недостатньо довга злітно-посадочна смуга, і твердо заявив, що аеродром здатний приймати літаки будь-якого класу, повідомляє "Российская газета" ("Катастрофа під Смоленськом - наше спільне горе").

Zagolovki.ru

Зараз ви читаєте новину «Причиною катастрофи могла стати впертість Качинського - російські ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути