вівторок, 06 серпня 2013 16:34

Правоохоронних органів в Україні може побільшати

Правоохоронних органів в Україні може побільшати
Фото: ua.korrespondent.net

Народний депутат від фракції "Батьківщина" Андрій Кожем?якін запропонував створити ще один правоохоронний орган – Державне бюро розслідувань. Про це йдеться у розробленому ним законопроекті, повідомили Gazeta.ua у консалтинговій компанії "Де Факто".

Як зазначає депутат у пояснювальній записці, Державне бюро розслідувань України пропонується визначити державним правоохоронним органом, який здійснює досудове розслідування кримінальних правопорушень віднесених до його підслідності кримінальним процесуальним законодавством України.

Завдання Державного бюро розслідувань України полягатиме у захисті особи, суспільства та держави від кримінальних правопорушень; забезпечення швидкого, повного та неупередженого проведення відповідно до законодавства України досудового розслідування; участь у межах своєї компетенції у реалізації державної кримінальної політики тощо.

До повноважень Державного Бюро законопроектом пропонується віднести здійснення досудового розслідування кримінальних правопорушень, вчинених службовими особами, які займають особливо відповідальне становище. Зокрема до таких осіб відносяться: Президент України, Голова Верховної Ради України, Прем'єр-міністр України, міністри, народні депутати та інші.

Як зазначають у „Де Факто", на сьогоднішній день досудове розслідування корупційних правопорушень здійснюють слідчі СБУ та прокуратури.

Зараз ви читаєте новину «Правоохоронних органів в Україні може побільшати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути