вівторок, 27 жовтня 2015 14:44

Уряд Качинського не буде активно підтримувати Україну: Сєраковський про результати виборів у Польщі

Уряд Качинського не буде активно підтримувати Україну: Сєраковський про результати виборів у Польщі
Ярослав Качинський

25 жовтня в Польщі відбулися парламентські вибори. Перемогу здобула націонал-консервативна партія "Право і справедливість", набравши 37,58% голосів. Загалом до Сейму проходять п'ять політичних сил.

Про це 26 жовтня повідомила Державна виборча комісія Польщі.

На другому місці опинилася Ліберально-консервативна партія "Громадянська платформа", яка набрала 23,04% голосів. Ця політична сила була при владі протягом останніх восьми років.

У результаті розподілу місць представники "Права і справедливості" отримають абсолютну більшість у парламенті.

Також до польського парламенту проходять: рух колишнього рок-музиканта Павла Кукіза (8,8%), ліберальна партія "Сучасна" (7,6%) і Польська селянська партія (5,1%).

Як повідомив Gazeta.ua головний редактор польського видання "Критика політична" Славомир Сєраковський, уперше з часів падіння комунізму в Польщі одна партія самостійно сформує уряд.

"Качинський тепер контролює всі рівні влади в країні. Також уперше з 1989 року ліві сили не будуть представлені в Сеймі. Вони не подолали восьмипроцентного прохідного бар'єру. Качинський буде зосереджуватися на призначеннях у судовій владі, спецслужбах, освіті і культурі. Він завжди вважав, що люди, а не принципи є ключем до успіху. Економічне управління, військова частина, соціальна політика і навколишнє середовище його не цікавлять. Не менш важливо, що на відміну від угорського лідера Віктора Орбана, уряд, керований Качинським, не шукатиме підтримки в Росії. Але в той же час не буде активно підтримувати Україну. Адже розуміє, що поляки стали менш рішучими в українському питанні. Качинський не є фанатиком. Але він цинік. Небажання Польщі приймати будь-яких біженців, можливо, і хороша публічна кампанія, але в результаті призведе до конфронтації з ЄС. Качинський це розуміє і намагатиметься уникнути такого протистояння", - вважає Сєраковський.

Зараз ви читаєте новину «Уряд Качинського не буде активно підтримувати Україну: Сєраковський про результати виборів у Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути