середа, 14 грудня 2011 11:03

Попов дотримався слова у вирішенні питання будівництва житлового комплексу по вулиці Гончара, 17-23

Попов дотримався слова у вирішенні питання будівництва житлового комплексу по вулиці Гончара, 17-23

Керівництво КМДА вирішило питання із замовниками будівництва житлового комплексу по вулиці Гончара, 17-23.

Київський градоначальник Олександр Попов, залучивши до співпраці провідних експертів галузі з Мінрегіонбуду та Міністерства культури, досягнув значних успіхів у вирішенні конфліктної ситуації навколо будівництва житлового комплексу по вулиці Гончара, 17-23. Як нам повідомили у КМДА, за особистого втручання Олександра Попова, минулого тижня КМДА провело дуже плідну роботу з замовником будівництва об'єкту – компанією "Інвестиційно-будівельна група". Після детального вивчення дозвільної документації на будівництво цього житлового комплексу, спеціалісти виробили низку рекомендацій та досягли ряду домовленостей з забудовником, спрямованих на коригування будівельного проекту.

Зокрема, "Інвестиційно-будівельна група" пішла назустріч рекомендаціям експертів КМДА та Мінрегіонбуду та знизила кількість поверхів проекту. Тепер висота будівлі становитиме не 42, а 36,6 метрів. Необхідні зміни вже внесені в проект, повідомили у Мінрегіонбуді.

Оскільки громадськість та керівництво "Софії Київської" неодноразово виказували занепокоєність впливом будівництва на стан ґрунтів та підземних вод, в районах, що прилягають до будівельної ділянки, на виконання вимоги Мінрегіонбуду, представники забудовника замовили у спеціалізованих організацій проект для гідрологічного моніторингу території, укріплення ґрунтів та облаштування безпечного проходження ґрунтових вод на ділянці, де проводиться будівництво.

Також, керівництво КМДА повторно зобов'язали замовника "Інвестиційно-будівельна група" узгодити паспорт облаштування фасадів в Головному управлінні градобудування та архітектури задля того, щоб забезпечити максимальне збереження історичного вигляду кварталу.

Нагадаємо, що у цьому місяці це вже друга реальна перемога Попова у реалізації доручень Президента України щодо вирішення питань навколо конфліктних забудов у центральній частині столиці. Першою перемогою стала безоплатна передача у комунальну власність територіальної громади міста Києва скандальної будівлі на станції метро "Театральна".

Зараз ви читаєте новину «Попов дотримався слова у вирішенні питання будівництва житлового комплексу по вулиці Гончара, 17-23». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути