пʼятниця, 22 червня 2012 16:01

Помер екс-голова УРП Олександр Шандрук

Помер екс-голова УРП Олександр Шандрук
Олександр Шандрук. Фото: day.kiev.ua

Сьогодні близько 14.00 помер екс-голова Української Республіканської Партії 59-річний Олександр Шандрук. Він лікувався в столичній лікарні "Феофанія". Хворів на діабет. Останні кілька місяців почувався погано, не виходив із своєї квартири в Києві.

"Він давно відійшов від політичної діяльності. УРП має бути йому вдячною за економічні засади побудови української держави. Це величезна праця, яку він написав, будучи в партії. Знаю, що останні роки до нього зверталися молоді політичні діячі і просили написати економічні засади їхніх партій. Саша був чудовим економістом, тому роздавав ідеї направо і наліво. Все життя мріяв створити школу українських політиків." - сказав письменник Василь Шкляр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Віктор Медведчук хоче повернутись у велику політику

Олександр Шандрук народився в Запоріжжі в родині високопосадовця. Батько мав неприємності через проукраїнські настрої сина. Олександр підлітком познайомився із письменником Борисом Антоненко-Давидовичем.

По закінченню навчання був секретарем Українського посольства у Канаді. На той час послом був Левко Лук'яненко. Після повернення в Україну, Левко Григорович запропонував Олександру очолити УРП. Він був головою партії до 2000 року. Після виходу хотів організувати нову партію — Республіканську. Але від ідеї відмовився, і відійшов від політики.

Він жив у Києві із другою дружиною 59-річною Лесею Таран, заступником голови Секретаріату партії "Єдиний центр". Перша дружина померла кілька років тому. Мав сина Максима.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ніхто з українських політиків не мислить хоча б на 8-10 років уперед - Кость Бондаренко

"Він був мені дуже близьким другом. Коли мене спіткала біда, і треба було терміново знайти донорську нирку, він її роздобув. На щастя, все обійшлося і без пересадки. Але я пам'ятаю той випадок досі. Ще назавжди запам'ятаю його сміх. Він був такий заразний, що сміятися починали всі, хто його чув" — додав Василь Шкляр.

Зараз ви читаєте новину «Помер екс-голова УРП Олександр Шандрук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути