четвер, 26 березня 2009 17:05

Чи отримують тварини задоволення від сексу?

На думку експертів, на питання: чи насолоджуються тварини сексом в такій же мірі, як люди, є дві відповіді: "так" і "неможливо дізнатися".

"За комара не скажу, але ссавці напевне відчувають приємність від сексу, - говорить біолог Марк Бекофф з університету штату Колорадо, автор книги "Емоційне життя тварин". -. Насправді секс у людей і у тварин аналогічний в тому, що задіяні "примітивні" частини мозку. Але ми ніколи не зможемо повністю дізнатися про емоційний стан тварин".

Крім того, тварини відчувають оргазм. Його інтенсивність важко "виміряти" безпосередньо, але, спостерігаючи за мімікою, рухами тіла і релаксацією м"язів, вчені прийшли до висновку, що більшість тварин також досягає апогею задоволення.

Люди не поодинокі у бажанні отримувати саме задоволення від сексу - незалежно від статі та потреби у репродукції. Відомо, скажімо, що молоді дельфіни займаються сексом задля розваги.

Кент Берідж, біопсихолог з Мічиганського університету порівняв активність мозку і міміку тварин - з мімікою дітей. Дивно, але міміка щурів та людей майже однакова, коли мова йде про щось смачне. Щури так само "причмокують".

Його досліди припускають подальші паралелі в емоційному досвіді. "Людський досвід сексу може якісно відрізнятися від тваринного, але тварини отримують не менше (якщо не більше) задоволення. І, звичайно ж, природа пропонує свій власний доказ того, що секс приємний: безліч нащадків, - сказав вчений.- Це неймовірно ефективна причина еволюції - коли тварини насолоджуються сексом і оргазмом".

За матеріалами FoxNews

Переклад Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Чи отримують тварини задоволення від сексу?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути