середа, 25 травня 2016 17:07

Польща планує запросити на роботу 5 млн іммігрантів

Польща планує запросити на роботу 5 млн іммігрантів
polsha24.com

Через погіршення демографічної ситуації в Польщі незабаром країна потребуватиме додаткової робочої сили. На ринок праці необхідно буде запросити біля 5 мільйонів іммігрантів, щоб утримати дотеперішній рівень соціальних забезпечень. Надію на поповнення робочої сили поляки покладають на Україну, пише "Польське радіо".

Портал посилається на проведене в Україні соцопитуваня, згідно з яким дві третини українців від 15 до 35 років планують виїхати за кордон.

"Це трагедія для України, але надія для Польщі", - зазначили польські експерти.

Польські роботодавці вже видали українцям 800 тисяч дозволів для працевлаштування.

ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ: Литва планує ввести стартап-візи українським бізнесменам

"Зверніть увагу: українці приїжджають до Польщі працювати. Польська держава не платить соціальної допомоги, а українці при цьому швидко асимілюються та вчаться", - розповів Цезар Казьмєрчак, голова союзу підприємців та роботодавців Польщі.

Казьмєрчак вважає: українські громадяни можуть знайти роботу в двох нішах. Перша – це низькооплачувані вакансії переважно в сільському господарстві. Друга – галузі, що розвиваються - ІТ, медицина, техніка тощо.

Нагадаємо, вже зараз понад тисяча українських ІТ-працівників працюють у Любліні. Торік близько п'яти тисяч програмістів виїхали з України. Половина з них лишилася у Польщі.

Її обирають через ментальну та географічну близькість, вважає Віктор Валєєв, директор асоціації "ІТ України". А в Любліні, хоч це й менше місто за Варшаву чи Краків, чиновники обрали правильну стратегію розвитку ІТ-галузі. Вони масово рекламують свою інфраструктуру в інтернеті, соцмережах, пропонують роботу на форумах. Розуміють, що одне робоче місце в ІТ-галузі створює додаткових чотири-п'ять в інших сферах.

Зараз ви читаєте новину «Польща планує запросити на роботу 5 млн іммігрантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути