понеділок, 20 жовтня 2014 18:30

Пошуки підводного човна у Швеції: військові перекрили бухту та задіяли авіацію

Пошуки підводного човна у Швеції: військові перекрили бухту та задіяли авіацію
Фото: ru.tsn.ua

У Швеції продовжуються пошуки іноземного підводного човна. Наразі військові кораблі ВМС цієї країни оточили бухту та проводять пошуки підводного човна. Про це пише шведська газета Expressen.

"Військові кораблі перекрили бухту, в повітрі задіяна авіація... Оточено бухту між островом Наттаро і портовим містом Нюнесхамн...", - йдеться у повідомленні.

У районі проведення операції організоване цілодобове чергування.

Нагадаємо, раніше шведські ЗМІ повідомили, що 17 жовтня ВМС Швеції зафіксували радіопередачу російською мовою на частоті, використовуваній Росії ВМФ в екстрених ситуаціях. У Швеції припустили, що у водах Стокгольмського архіпелагу знаходиться російський підводний човен.

Міністерство оборони РФ спростувало інформацію про аварійний підводний човен, заявивши, що жодних позаштатних і аварійних ситуацій з російськими суднами не було.

Пізніше так зване джерело у Міноборони Росії висловило думку, що підводний човен, який Швеція шукає у своїх територіальних водах, може належати ВМС Нідерландів. Представник міністерства оборони Нідерландів Марлос Віссер спростував цю заяву. Він також підтвердив, що відомство абсолютно контролює пересування усіх своїх суден.

Зараз ви читаєте новину «Пошуки підводного човна у Швеції: військові перекрили бухту та задіяли авіацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути