субота, 31 липня 2010 18:50

Поїзд Київ-Москва обв'язали помаранчевими стрічками (ФОТО)
5

В суботу, 31 липня, на залізничному вокзалі Києва група українських опозиціонерів обв'язувала поїзд "Київ-Москва" помаранчевими стрічками.

У такий спосіб "Коаліція учасників помаранчевої революції" висловлювала солідарність із російською ліберальною опозицією.

"Кожні два місяці 31 числа у Росії відбуваються акції протесту проти придушення свободи зібрань. Ми вирішили підтримати російських колег, і провести акцію підтримки тут, у Києві", - розповів Gazeta.ua член КУПР Вадим Лісовий.

Поїздом "Київ-Москва" Вадим Лісовий мав відправитись до російської столиці на зустріч із тамтешніми опозиційними силами.

Мітинг українських опозиціонерів проходив напроти вагону N5. Напередодні вони обіцяли захопити цей вагон. Та під час проведення акції активісти лише вимазали його у помаранчеву фарбу.

Після цього в хід подій втрутилась міліція. Правоохоронцями було затримано двох учасників акції.

Дізнавшись про затримання своїх однодумців, інші протестувальники стали скандувати гасло: "Свободу не спинити!"

"Мене теж затримати намагались, але жінки й чоловіки вчепились за мене, і не віддали міліції. Хлопцям пощастило менше", - каже 21-річна активістка КУПР Юлія Грановська.

"До нас надійшли скарги про порушення громадського порядку. Кілька осіб чинило протиправні дії. Розлили фарбу, обляпали працівників міліції. Через це їх і затримали", - пояснив полковник міліції, що прибув на місце події.

Пов'язані стрічки практично одразу зривалися міліцією та співробітниками вокзалу. Від фарби вагон N5 відмили двоє провідниць ще до відбуття поїзду.

Зараз ви читаєте новину «Поїзд Київ-Москва обв'язали помаранчевими стрічками (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути