вівторок, 06 липня 2010 11:38

Під Києвом побудують аеродинамічну трубу і басейн для серфінгу

Під Києвом побудують аеродинамічну трубу і басейн для серфінгу

Депутат районної ради Вишгороду Олег Мартиновський має намір побудувати під Києвом два комплекси для екстремальних видів спорту. Сумарні інвестиції в проекти, реалізувати які його компанія розраховує за декілька років, складуть € 113 млн.

Перший об'єкт планується побудувати на ділянці площею близько 1 га, розташованому по сусідству з автотрасою Киев-Бориспіль. Це буде будівля площею близько 3,5 тис. кв. м, в якій розмістять аеродинамічну трубу, що імітує вільне падіння, гору для скелелазіння висотою 15 м, басейн зі штучною хвилею для любителів серфінгу, пункти громадського харчування, спа-центр тощо.

Поки проект знаходиться у стадії розробки.

Будівельні роботи планується розпочати на початку 2011 р. і завершити через півтора року. На втілення цієї задумки в життя буде потрібно близько $13 млн, які, за твердженням депутата, готові надати російські інвестори.

Термін окупності проекту складе близько п'яти років.

"У країнах Західної Європи подібні комплекси користуються величезною популярністю, а в Україні таких об'єктів поки немає. Якщо цей комплекс виявиться успішним, ми маємо намір побудувати аналогічні об'єкти у низці інших великих міст України - Львові, Донецьку, Харкові, Дніпропетровську", - відзначив пан Мартиновський.

Паралельно компанія збирається почати зведення великого спортивно-розважального центру в районі Вишгороду. Недалеко від виїзду з Києва з боку площі Шевченка фірма вже придбала для цих цілей земельну ділянку площею майже 14 га і зараз завершує оформлення документації на право власності.

Близько 6 га даної території буде відведено під будівництво аквапарку, в якому розмістять близько 20 різних гірок, декілька басейнів, центр спортивної реабілітації. На інших 8 га планується відкрити картинг-центр, льодовий каток, майданчики для гри в пляжний волейбол і футбол, гору для скелелазіння, стрілецький тир, шахту для дайвінга глибиною близько 20 м, басейн зі штучною хвилею для занять серфінгом і аеродинамічну трубу. До складу центру також увійдуть 4-зірковий готель на 400 місць і парковку.

Приступити до будівництва другого центру, яке вестиметься у декілька етапів, тут мають намір в другій половині 2011 р., а завершити його через три-чотири роки. За попередніми оцінками, на реалізацію цього проекту необхідно біля € 100 млн. Ці кошти компанія розраховує отримати від низки європейських інвесторів, які нібито вже зацікавилися даним проектом.

Деловая столица

Зараз ви читаєте новину «Під Києвом побудують аеродинамічну трубу і басейн для серфінгу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути