четвер, 15 квітня 2010 14:37

Пиво тепер продають у паперових мішечках (ФОТО)

"Пиво тепер продаємо тільки в паперових мішечках. Їх додаємо безкоштовно. Таке придумали, бо Янукович заборонив пити пиво в публічних місцях", — каже Gazeta.ua продавщиця кіоску в підземному переході столиці на майдані Незалежності 13 квітня. Уже два тижні там до пляшки пива безкоштовно додають паперовий пакет. Він тонкий, бежевого кольору, хрусткий. У подібні загортають пиріжки.

У черкаських кіосках паперові пакетики продають за 10 коп.

У Львові останнім часом молодь п"є пиво одразу в магазинах, тільки-но купивши.

У Рівному досі найбільше випивали в міському парку та біля пам"ятника Шевченку на майдані Незалежності. Зараз питущих там нема. Дехто несе пиво з собою на територію зоопарку. Туди міліція заходить рідко.

У січні Верховна Рада визнала слабоалкогольні напої і пиво повноцінними алкогольними напоями і заборонила розпивати їх у громадських місцях і продавати неповнолітнім.

За один місяць від набуття заборони чинності правоохоронці склали 11 тисяч адмінпротоколів та 65 випадків порушення правил продажу алкоголю.

Споживати пиво та алкогольні напої заборонено у скверах, парках, на дитячих і спортивних майданчиках, на вулицях, в закладах охорони здоров"я, культури, навчальних та освітніх, в громадському транспорті, на його зупинках, в підземних переходах, закритих спортивних спорудах, у ліфтах, таксофонах і державних установах.

При цьому в законі немає пункту, який би вказував на те, що якщо пляшка пива, з якої ви п"єте в недозволеному місці, знаходиться в пакеті, це рятує вас від відповідальності. Але, безумовно, якщо пляшка не впадає в око наглядачами за порядком - шанси бути оштрафованим зменшуються. Адже як відомо, те, що міститься у непрозорому пакеті - це особисті речі, і копирсатися в них можна тільки за згодою. Або ж при огляді речей, що проводиться під протокольний запис, у присутності понятих.

Огляд, зрештою, можна провести і на місці: якщо патрульні знайдуть папір, ручку і кілька понятих. Інакше доведеться поїхати до відділку. Але якщо ППСники не бачили, як людина сьорбнула пиво, а серед товаришів по чарці знайдуться ті, хто підтвердить, що людина не пила, а просто тримала пляшку в руках - до відповідальності людину притягнути не зможуть.

Зараз ви читаєте новину «Пиво тепер продають у паперових мішечках (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути