Ексклюзиви
понеділок, 08 липня 2013 19:49

Спецтема: Жорстоке зґвалтування на Миколаївщині

"Під ґвалтівників треба змінити законодавство і посадити пожиттєво" - Москаль

"Під ґвалтівників треба змінити законодавство і посадити пожиттєво" - Москаль
Геннадій Москаль Фото: news.pn

27 червня до лікарні Врадіївки, що на Миколаївщині, потрапила 29-річна Ірина Крашкова, яку було жорстоко зґвалтовано та побито. Злочинцями виявились два офіцери міліції – лейтенант Дмитро Поліщук та старший лейтенант Євген Дрижак, а також таксист Рябіненко.

Поліщук та Рябіненко були затримані одразу, а у Дрижака виявилося алібі: він на момент злочину чергував у райвідділі, про що нібито є відеодокази. Пізніше, після штурму місцевого міліцейського відділку обуреними громадянами, його також було арештовано.

- Те, що трапилось у Врадіївці не феномен. Те саме може статися абсолютно у будь-якому райвідділі міліції без виключення. Назовні вирвався один нарив на тілі України. Всі райвідділи працюють за однією схемою МВС, яка стала озброєним загоном Партії регіонів, який безкарно б'є опозиціонерів, демонстрантів, простих людей. Ситуацію змінять тільки відставки, - Геннадій Москаль, народний депутат із "Батьківщини" та екс-заступник міністра внутрішніх справ, коментує зґвалтування і побиття Крашкової.

Чому міліціонери підкорюються системі?

- Вся система МВС побудована на корупції. Корумповані керівники всіх підрозділів. Усі питання вирішуються тільки за гроші. Міліціонери виконують план по збору грошей.

Куди йдуть зібрані гроші?

- Частина залишається у райвідділі, частину - у міському, інша- в обласному. Найбільша йде на Київ і потрапляє у міністерство внутрішніх справ. Якби у Києві не вимагали грошей, то система б не працювала.

Що потрібно змінювати?

- Довіра населення до міліції складає 1%. Людям немає до кого скаржитись. Народ перетворився у овець, які скаржаться вовкам про порушення своїх прав. Ми стали ворогами міліції. Бо не говоримо, як вони і не думаємо, як вони. Щоб не було тортур і людей не били, треба змінювати або коригувати новий Кримінально-процесуальний кодекс. Немає поганих солдатів, є хренові міністри та генерали. Самі міліціонери просять мене захистити їх від такого керівництва. Захарченко, міністр внутрішніх справ, не справляється. Сьогодні генералів у 20 разів більше, ніж за союзу, а бардак повний. На роботу до міліції треба брати людей по професійному принципу, а не по-земляцькому, як сьогодні укомплектовано у міністерстві. Тоді таких випадків, як у Врадіївці, меншало. А так керівник наставив своїх. З якого він питатиме - з кума, брата чи іншого родича?

Що зараз відбувається у райвідділі Врадіївки?

- Повна маячня. Міліціонери приймають заяви про злочини, скоєні самими ж міліціонерами. Мала б виїхати бригада Генеральної прокуратури, тут же відкривати кримінальні провадження. Тому не буде ніякого реагування, нічого не буде побачено. Переатестація про яку говорять - це стануть у чергу і розрахуються на перший-другий, а потім їх перерахують.

Робота врадіївських міліціонерів зміниться?

- Перші півроку-рік міліціонери будуть робити вигляд, що розуміють людей. Але згодом все буде так само. Райвідділ не зможе працювати по-новому, бо вся система працює по-старому. Побудувати зразкову міліцію у окремо взятій Врадіївці не можливо. У суцільно інфікованому організмі не може бути здорового органу. Щоб покращити ситуацію у Врадіївці треба звільнити весь райвідділ і набрати нове керівництво. А під ґвалтівників треба змінити законодавство і посадити пожиттєво.

Зараз ви читаєте новину «"Під ґвалтівників треба змінити законодавство і посадити пожиттєво" - Москаль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

43

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути