субота, 27 квітня 2013 18:58

Під час маршу на підтримку Павліченків міліціонер не впорався з конем
7

Фото: Фото: Андрій Жигайло

Кілька сотень "беркутівців" та відділення кінної міліції охороняли сьогодні марш футбольних фанатів у центрі Києва. Учасники акції пройшлись по маршруту від парку імені Т. Г. Шевченка до вулиці Предславинської, де розташоване столичне управління прокуратури.

Фани передали до установи заяву, в якій виклали усі, на їхню думку, фальсифікації справи про вбивство судді Сергія Зубкова.

Фанати зібрались о 14:00 у парку та пройшлись вулицею Горького та Івана Щорса до прокуратури. Більшість з них - вболівальники столичного "Динамо" та дніпропетровського "Дніпра". Сьогодні на НСК "Олімпійський" має відбутися черговий тур чемпіонату України між командами.

Весь час колону паралельно супроводжували бійці спецпідрозділу "Беркут" та кінні міліціонери. На чолі колони їхали два міліцейських автомобілі, які розчищали дорогу. Щоб контролювати акцію, міліціонери перекрили вулиці, а арки в будинках контролювали міліціонери з собаками. Разом з фанами до прокуратури прийшов нардеп-"свободівець" Андрій Іллєнко.

"В цій країні справа Павліченкам є для всіх інших як приклад. Якби всі люди так стояли за свої права, як фанати за Павліченків, то, напевно, в Україні не було продажних судів, ментів, і була б якась справедливість. Час від часу ходжу в слідчий ізолятор, спілкуюсь з засудженими несправедливо. Для них справа Павліченків зараз - єдина надія. Люди, які самі розповідають про закон, порядок, насправді є найбільшими порушниками", - розповів Іллєнко.

Весь час фанати скандували "Разом і до кінця!", "Свободу Павліченкам!". Час від часу колона зупинялася, щоб підтягнувся "хвіст". За однією з зупинок трапився курйоз — кінь скинув міліціонера, а фани зустріли це оплесками. За попередньою інформацією більше ніяких надзвичайних ситуацій не відбулось.

Нагадаємо, Дмитра та Сергія Павліченків засудили за вбивство судді Сергія Зубкова торік у жовтні. Наразі триває розгляд апеляції. Наступне засідання відбудеться 5 червня. На ньому оголосять результати судово-медичної експертизи.

Зараз ви читаєте новину «Під час маршу на підтримку Павліченків міліціонер не впорався з конем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

32

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути