пʼятниця, 04 грудня 2009 12:24

Піца може стати італійським пирогом, а коньяк назвуть бренді

Піца може стати італійським пирогом, а коньяк назвуть бренді

"Мисливські ковбаски", піца, коньяк і такий звичний українському споживачеві йогурт можуть зникнути з прилавків. На їх місце претендують підкопчені ковбаски, італійський пиріг, бренді та кисломолочний продукт.

Тотальний ребрендинг може чекати Україну у випадку, якщо вона беззастережно погодиться на вимоги Євросоюзу під час підписання договору про зону вільної торгівлі. Пошуком компромісу в цьому спірному питанні сьогодні займуться чиновники. У Києві проходить тринадцятий саміт Україна - ЄС.

Перелік продуктів, доля яких залежить від двостороннього переговорного процесу чиновників, нараховує близько 2 тисяч найменувань. Це товари, котрі виробляються в Україні, але їх назви запатентовані іншими європейськими країнами.

"Заборона використання тих чи інших назв з боку ЄС - це дуже складне питання", - зізнається директор департаменту розвитку аграрного ринку Мінагрополітики Анатолій Розгон.

Чиновник відзначив, що питання використання назв для харчової продукції буде вирішуватися в окремому форматі, щоб не гальмувати загальний переговорний процес.

За прогнозами дипломатів, Угода про асоціацію між Україною та ЄС буде підписана в першій половині 2010 року. Частиною цієї Угоди є Договір про зону вільної торгівлі.

У разі підписання договору про зону вільної торгівлі між Україною та ЄС вітчизняним виробникам доведеться змінювати близько 2 тисяч назв продуктів, права на які належать європейцям.

УБР

Зараз ви читаєте новину «Піца може стати італійським пирогом, а коньяк назвуть бренді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути