неділя, 29 квітня 2012 20:00

Співоче поле вкрили "килимами" з тюльпанів, нарцисів та гіацинтів
17

Фото: Фото: Євгеній Жаровський

На Співочому полі в Києві до 12 травня триватиме виставка весняних квітів. Основна композиція представлена тюльпанами різних розмірів і кольорів.

Вхід платний, але кількість відвідувачів це, вочевидь, не зменшило. Натовп десь із тисячі людей різного віку займав майже весь спуск до Співочого поля вже о 12-й дня. Проте дістати квитки досить легко: працюють три каси, що позбавляє "радості" стояти кілька годин на спеці.

Одразу біля входу розташували цілий ряд яток із саджанцями та сувенірами. Якщо першими товарами цікавилися охоче, то до останніх відвідувачі майже не заходили - хіба що, коли наполягали діти.

Квіти можна побачити на схилах парку вже після першого ж спуску сходами. Біля кожного квіткового "килима" стоїть один або двоє охоронців - відганяють охочих зайти за огорожу, щоб сфотографуватися ближче.

"Молодий чоловіче, хутенько вставайте і перелазьте назад! От кожен так сфотографується - і все, за пару днів вже нічого буде людям показувати", - крикнув один з охоронців.

Чоловік, до якого було спрямоване це звернення, заліз ледь не у центр квіткової композиції, дочекався, поки його сфотографують, і лише потім виконав наказ охоронця.

"Та що я дарма платив двадцятку? Треба ж ці гроші відпрацювати по повній. А якщо не сфотографуюсь, то вже ж за тиждень забуду, що тут бачив", - сказав він, вилазячи з-за огорожі.

Дехто з відвідувачів заради фото видирався на найвищі пагорби, звідки розпечені на сонці охоронці лінувалися їх не те що зганяти, а навіть кричати - все одно ті не почули б.

Деякі квіткові композиції дійсно добряче витоптані. Причому на землі, де колись були висаджені квіти, ще досить чітко видні сліди взуття.

Зауважимо, однак, що й самі охоронці подекуди порушували правила. Кореспондент Gazeta.ua побачив двох, які розпивали пиво на робочому місці. Однак сфотографувати їх за цим процесом не вдалося - побачивши камеру, вони хутко сховалися у натовпі, а згодом поставили напівпорожні пластикові стакани на землю.

Нижче на Співочому полі, пішовши у бік Дніпра, можна знайти композиції з гіацинтів, крокусів, нарцисів та ірисів. Охочих сфотографуватися біля них так само багато, але охоронців біля деяких "килимів" взагалі немає. Парадоксально, але при цьому ці композиції взагалі не витоптані.

ФОТОРЕПОРТАЖ: "Дайте мені слинявчика!" - у Києві пройшов конкурс бікіні

Зазначимо, що організатори виставки при створенні "килимів" використовували різні сорти квітів, щоб відвідувачі могли милуватися ними упродовж якомога тривалішого часу. Тому, якщо пильно придивитися, можна побачити, що деякі з квіток ще не розпустилися, а деякі вже похилили свої голівки.

Ближче до виходу до набережної, де найбільше тіні, стомлені палючим сонцем відвідувачі влаштовували міні-пікніки. Хтось розстилав покривала на траві, хтось обходився обідом "на колінах".

Зараз ви читаєте новину «Співоче поле вкрили "килимами" з тюльпанів, нарцисів та гіацинтів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути