вівторок, 18 червня 2013 11:55

Перуанці виступили проти видобутку золота в районі озера Пероль
22

Фото: Фото: Reuters

Близько 4 тисяч людей вийшли на акцію протесту проти будівництва золотодобувної шахти на півночі Перу. Компанія Newmont Mining планує побудувати її в районі озера Пероль в департаменті Кахамарка. Це призведе до отруєння водних ресурсів всієї Кахамарки, оскільки для забезпечення видобутку руди на родовищі "Конга" потрібно буде брати воду з озера.

Представники Newmont Mining домовилися з урядом про будівництво спеціального резервуара з водою для потреб шахти, але місцевих жителів такий варіант не влаштовує. Вони впевнені, що корпорація відніме у них контроль над водними ресурсами. Свою позицію вони висловили цілком ясно, виступивши з акцією протесту. Для забезпечення порядку владі довелося відрядити тисячу поліцейських.

В околицях озера Пероль все частіше з'являються написи на кшталт "Воді так! Золоту ні! ", Що дає підстави вважати, що даною акцією протистояння народу і корпорації не обмежиться.

Проект "Конго" з будівництва золотодобувних шахт передбачає організацію видобутку та експорту в США більше 350 тонн золота з родовищ, розташованих в регіоні Кахамарка. Передбачається, що він розтягнеться на 19 років. Витрати на проект американською компанією Newmont Mining вже перевищили 50 мільйонів доларів, а загальний обсяг вкладень перевищує 5 мільярдів доларів, відзначає ИТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «Перуанці виступили проти видобутку золота в районі озера Пероль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути