понеділок, 26 вересня 2011 19:00

Пенсіонер виготовив крісла для чемпіонів Євро-2012 та Ангели Меркель
6

Фото: Фото: Віктор Гомоль

64-річний мебляр Микола Христич із Рівного вирізьбив для команди-переможниці чемпіонату Євро-2012 та її тренера меблевий гарнітур із 12 крісел. Найкращому гравцю турніру умілець планує зробити майже двометровий трон.

"Два роки пішло на втілення задуму в життя. Спершу думав зробити одне-два крісла, а потім вирішив виготовити меблевий гарнітур для чемпіонів. Крісла вийшли дуже високої якості. Кожне має оригінальний дизайн і різьблення. Ніжки в них у формі лев'ячої лапи, а спинки овальні", - розповів Христич.

Пенсіонер з 2000 року захоплюється виготовленням меблів. Раніше був цивільним льотчиком. Коли звільнився з роботи в рівненському аеропорті, то почав виготовляти на продаж дерев'яні полиці та діжки для вина. Його авторські роботи возили на виставки в Німеччину.

"Кожне крісло має свою символіку. На овальних спинках вирізьблені емблема чемпіонату та стилізовані футбольні баталії. Так, можна побачити диво-бій за м'яч биків, півнів, - мебляр показує стільці із зображенням футбольних баталій. – Зробив крісло з орлами для Ангели Меркель – вона, знаю, справжня фанатка футболу. Є в мене також і крісло із символікою збірної України", - сказав мебляр.

Меблі виготовлені з високоякісної вільхи, волоського горіха та дуба. Вони легкорозбірні. У роботі майстер використовує фінські та шведскі лаки й фарби.

"Сподіваюся, що мої роботи побачать мільйони туристів, які приїдуть в Україну. Окрім футбольних крісел, маю ще багато чого показати. У мене є мисливські різьблені крісла, крісла-гойдалки. Вони всі ручної роботи й виготовлені в єдиному екземплярі", - похвалився пенсіонер.

Зараз ви читаєте новину «Пенсіонер виготовив крісла для чемпіонів Євро-2012 та Ангели Меркель ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути