середа, 11 грудня 2013 10:35

Партіарх УПЦ КП особисто взявся за план дій для політиків: "Церква – з народом!"

Партіарх УПЦ КП особисто взявся за план дій для політиків: "Церква – з народом!"
Фото: newsoboz.org

У зв'язку з подіями на Майдані Незалежності цієї ночі, патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звернувся до політиків та народу із пропозицією накласти мораторій на силові сценарії.

"Застосування сили для обмеження конституційних прав громадян на свободу мирних зібрань і свободу висловлення своєї думки, чому весь світ став свідком цієї ночі, є неприйнятним. Існуюча політична та суспільна криза не має вирішуватися силовими засобами, які лише ведуть до зростання напруги. Наслідком силових дій може бути лише радикалізація протесту та сповзання нашої держави у повномасштабний громадянський конфлікт. Саме тому для виходу з кризи має бути негайно розпочатий діалог на найвищому рівні між представниками влади та представниками опозиції і громадянського суспільства. До завершення цього діалогу має бути накладений мораторій на силові дії, щоби право на свободу мирних зібрань і висловлення думки безумовно забезпечувалося."

Також патріарх порадив якнайшвидше повернутися до процесу підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом, оскільки це і стало першопричиною незгоди суспільства з владою.

"Судові рішення не можуть вважатися достатньою умовою для вчинення, особливо під покровом ночі, силових акцій, спрямованих на обмеження конституційних прав на свободу мирних зібрань і свободу висловлення думки. Закликаю всіх не чинити насильства. Пам'ятаймо, що за всяке слово і всяку дію, за неправду, за насильство і пролиття крові кожен особисто дасть відповідь перед Богом. Зло ніколи не залишиться без покарання, а добро і миротворчість будуть винагороджені. Закликаю всіх віруючих до молитви про збереження миру та подолання розбрату в Україні. Висловлюю підтримку тим, хто прагне кращого європейського майбутнього для України. Церква – з народом. Нехай Бог благословить всіх на добрі справи!" - завершує своє звернення патріарх Філарет.

Нагадаємо, мітингувальники, які в ніч на 11 грудня опинилися в оточенні силовиків на Майдані Незалежності, перш за все просили киян дзвонити в Михайлівський та Володимирський собори УПЦ КП з проханням "дзвонити у дзвони і попереджати про насильство над протестувальниками".

Раніше, 30 листопада, ченці Михайлівського собору були першими, хто дав притулок мітингувальникам після першого силового розгону Євромайдану бійцями "Беркуту".

Зараз ви читаєте новину «Партіарх УПЦ КП особисто взявся за план дій для політиків: "Церква – з народом!"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути