понеділок, 30 травня 2011 16:47

Пам'ятник Степану Бандері у Львові охороняють 16 міліціонерів

Пам'ятник Степану Бандері  у Львові охороняють 16 міліціонерів

Міліція Львова відмовляється охороняти пам'ятник Степану Бандері, який знаходиться на площі Кропивницького. Недобудований пам'ятник охороняється цілодобово групою міліціонерів. Міська міліція заявляє, що на охорону іде 16 патрульних правоохоронців. А оскільки криміногенна ситуація у місті не покращується, краще цей наряд спрямувати на охорону порядку і безпеки у місті.

Управління міліції 17 травня скерувало звернення у міську раду, аби влада міста найняла приватну охорону, або Державну службу охорони, чи муніципальну міліцію. Наразі відповіді міліціонери не отримали, тому охороняти продовжують, аж поки їхнє прохання не задовольнять.

"Цілодобово пам'ятник охороняє чотири особи. Після доби чергування вони мусять мати три дня відпочинку. Відповідно на охорону залучається 16 осіб", - пояснив Gazeta.ua Денис Харчук із Львівського обласного управляння міліції.

"Пам'ятник взяли під охорону одразу, як тільки його звели. За цей час ніяких серйозних інцидентів біля нього не було. Хіба дрібне хуліганство нетверезих осіб, як і скрізь", - додав він.

Пам'ятник Бандері – єдиний у місті, який узятий під цілодобову охорону. Нагадаємо, постамент зведено у Львові в 2007 році. Фігура Бандери має 7 метрів висоти, за ним 30-метрова арка, досі не добудована через брак коштів.

Раніше, 29 травня, під час мітингу у Львові лідер партії "Свобода" Олег Тягнибок заявив, що міська міліція відмовляється охороняти пам'ятник Бандері у Львові.

Зараз ви читаєте новину «Пам'ятник Степану Бандері у Львові охороняють 16 міліціонерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути