середа, 16 грудня 2009 18:09

Восьминоги можуть будувати собі будиночки з кокосових горіхів (ФОТО)

Восьминоги почали будувати собі будиночки з кокосових горіхів. Таку дивно осмислену поведінку виявили австралійські дослідники у морських мешканців.

- Зовсім не очікувала такого від восьминогів, - каже Джуліан Фінн (Julian Finn), морський біолог з австралійського Музею Вікторія в Мельбурні (Museum Victoria in Melbourne, Australia), яка зняла на відео творчу діяльність, яку ці морські мешканці ведуть біля берегів Індонезії.

Восьминоги підбирають половинки кокосових горіхів, що лежать на дні, і будують з них будиночки. А потім використовують їх як тимчасові притулки. Тобто ховаються в них, якщо відчувають небезпеку. При цьому восьминоги забираються в одну половинку, а іншою накриваються, будуючи щось подібне до даху.

- Виглядає дуже комічно, - свідчить дослідниця.

Звичайно, восьминоги люблять куди-небудь забиратися. Але здатність до створення помешкань виявлена у них вперше. Це й здивувало вчених. А ще більше те, що морські мешканці не кидають свої творіння, а тягають їх за собою по дну.

І демонструють цілком осмислену поведінку у поводженні з підручними матеріалами. Ніби розуміють, для чого потрібні зараз і можуть стати в нагоді в майбутньому підібрані половинки кокосових горіхів.

Dailymail

Зараз ви читаєте новину «Восьминоги можуть будувати собі будиночки з кокосових горіхів (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути