субота, 15 жовтня 2016 15:45

Опалювальний сезон успішно розпочався у 8 регіонах

Опалювальний сезон успішно розпочався у 8 регіонах

В Україні підключене опалення у 70% об'єктів соціальної сфери та житлових будинків.

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко, повідомляє прес-служба Мінрегіону.

Опалювальний сезон успішно розпочали на Волині, Хмельниччині, Житомирщині, Черкащині, Рівненщині, Івано-Франківщині, Сумщині, Тернопільщині, де станом на 15 жовтня підключення до тепла об'єктів соціальної сфери та житлових будинків становить від 90 до 100%.

"Уперше в історії незалежної України опалювальний сезон розпочався з огляду на температурний режим, а не за календарним принципом. Загалом по країні цей показник сягає 70% при стовідсотковій технічній готовності систем до опалювального сезону", - заявив Зубко.

За словами, міністра опалювальний сезон розпочався й на Луганщині, але в Лисичанську та Рубіжному він має бути прискорений. Технологічно підключення до тепла триває 3-4 дні після прийняття рішення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Мінсоцполітики розповіли, скільки родин оформили субсидії

Водночас він наголосив, що є проблеми в окремих населених пунктах. Там, де теплопостачальні підприємства перебувають в оренді.

"У Ніжині Чернігівщині лікарні, школи, житлові й адміністративні будинки досі не підключені до опалення. Причина – службова недбалість керівництва місцевого підприємства ТОВ "Ніжинтеплокомуненерго" та відсутність належного контролю з боку місцевої влади. Така недбалість має тягнути за собою відповідальність. Не лише адміністративну, а й кримінальну", — сказав Зубко.

У Ніжині досі не укладені угоди на постачання тепла і не затверджений графік реструктуризації боргів підприємства перед НАК "Нафтогаз". Йдеться про 28 млн грн.

Нагадаємо, міністр енергетики РФ Олександр Новак заявив, що українцям не вистачить газу на зиму. За його підрахунками, приблизно на 1,5 млрд. кубів. Водночас прем'єр-міністр України Володимир Гройсман запевнив, що готовність до опалювального сезону 100%, повідомляє Корреспондент.net.

Зараз ви читаєте новину «Опалювальний сезон успішно розпочався у 8 регіонах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути