середа, 27 травня 2015 23:30

Охоронні агентства Харкова ухиляються від мобілізації

Охоронні агентства Харкова ухиляються від мобілізації
dt.ua

Військкоми впритул займуться харківськими охоронними агентствами, які ухиляються від мобілізації. Про це на прес-конференції сказав заступник військкома Харківської області Юрій Калгушкін, передає "Укрінформ".

"У Харкові близько двохсот охоронних агентств. У 12-ти з них працює від 800 військовозобов'язаних. Водночас одне з великих агентств подало інформацію про те, що у них працюють всього двоє військовозобов'язаних. Таким чином, керівництво деяких охоронних агентств не виконує вимоги щодо мобілізації співробітників, хоча охоронці - як правило, добре підготовлені до військової служби люди", - зазначив Калгушкін.

За його словами, багато охоронних агентств не пускають на територію представників районних військкоматів і подають свідомо хибні відомості про військовозобов'язаних.

"Зараз з охоронними агентствами починають працювати правоохоронні органи. Матеріали для притягнення керівників охоронних агентств практично готові і найближчим часом вони понесуть адміністративну відповідальність. Якщо порушення триватимуть, то послідує і кримінальна", - додав Калгушкін.

Також він зазначив, що Харківщині збільшили план на 900 осіб, і тепер він складає більше ніж 2,6 військовозобов'язаних.

"Це сталося тому, що під час часткової 4-ої мобілізації область не виконала план. Зараз план виконано на 34%. Водночас в сільських районах області показники мобілізації удвічі вищі, ніж в місті Харкові", - підкреслив Калгушкін.

Зараз ви читаєте новину «Охоронні агентства Харкова ухиляються від мобілізації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути