субота, 13 лютого 2016 08:00

Загальнонаціональний страйк і пікет Нацради телерадіомовлення (13 лютого)
9

13 лютого 2014 року в Україні пройшов загальнонаціональний попереджувальний страйк. Люди вийшли на вулиці міст під прапорами УДАРу.

У Києві в ході взяли участь близько ста активістів. Із гаслами "Київ вставай — зека виганяй" та "Слава Україні! Героям Слава!" страйкарі пройшлися від Майдану до Подільскої райдержадміністрації та одного з відділень Нацбанку на Контрактовій площі.

 

"Сьогодні відбувається попереджувальний страйк в сотні містах і сіл України. Сотні людей підтримують цю ініціативу. Ми дуже сподіваємося, що влада схаменеться і повернеться до діалогу, щоб розвязати цей конфлікт мирним ненасильницьким шляхом", - розповів голова страйкового комітету Юрій Крикунов.

 

Після полудня до барикади на Лютеранській прийшли співробітники ЖЕКу, які почали розчищати тут залишки снігу. Під час роботи вони підійшли до барикади і спробували прибрати укріплення.

 

Туди одразу ж прибула сотня Самооборони Майдану. Після переговорів із командиром самооборонівців комунальники пішли.

 

Тим часом на Майдан прибули вантажівки з піском. Активісти зміцнюють барикади.

 

На паркані Парламентської бібліотеки відкрилася фотовиставка "Майдан. Людський фактор".

Цей проект українські фотографи присвятили подіям Євромайдану і його учасникам.

13 лютого активісти Майдану та опозиційні депутати пікетували будівлю Національної ради з питань телебачення та радіомовлення на Прорізній. Люди висловили протест проти монополізації ефіру і "необ'єктивного висвітлення політичних процесів у країні".

 
 

"Ми вимагаємо, щоб державне телебачення було перетворене на суспільне мовлення, щоб воно було незалежне від уряду, щоб транслювало не брехню, а об'єктивні події у країні; щоб канали не концентрувалися в руках двох-трьох олігархів", - заявив нардеп Микола Княжицький.

В Одесі майданівці "штурмували" міську раду іграшковими танками і БТРами.

 

"Ґутен таґ! Мене звати Отто фон Еф. Усі знають, що українці є породженням австрійського Генштабу. Всі українці народилися 1914 року, а українська мова була вигадана, щоб розвалити імперію.

Люди, які сидять у цій споруді, дуже бояться штурму. І там, біля обладміністрації, де входи заблокували бетонними блоками, теж дуже бояться. Тому я вирішив, що, щоб взяти будівлю штурмом, треба використовувати бронетанкові війська", – оголосив про "захоплення" мерії євромайданівець у військовій формі з намальованими вусами.

 

13 лютого губернатор Харківщини Михайло Добкін заявив, що бійцям "Беркута", які стоять на вулиці Грушевського в Києві, має бути наданий статус учасників бойових дій.

"Завдяки "Беркуту" у нашій країні не відбулося громадянської війни. Ваші сини і чоловіки зробили те, чого не змогли б зробити кращі фахівці в області піару. Вони повернули повагу до міліції", - заявив Добкін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зелений Яценюк і "амністія" Сівковича, Попова та Коряка (12 лютого)

У цей день Віктор Янукович запропонував проголосити день народження Тараса Шевченка – 9 березня – "Днем національного примирення українського народу".

Зараз ви читаєте новину «Загальнонаціональний страйк і пікет Нацради телерадіомовлення (13 лютого)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути