середа, 18 листопада 2009 15:38

Оприлюднили список найдорожчих особняків світу (ФОТО)

Найдорожчий особняк у світі оцінюється в $150 млн. Він належить вдові знаменитого продюсера Аарона Спеллінга. На другому місці в рейтингу Forbes знаходиться маєток у Беверлі-Хіллз вартістю $ 125 млн. Третє місце отримав будинок за $ 117 млн, розташований в Англії.

Найдорожчий особняк у світі (The Manor) коштує $ 150 млн. Він належить вдові знаменитого продюсера Аарона Спеллінга (серіали "Твін Пікс", "Беверлі Хіллз, 90210", "Зачаровані"). У березні цього року Кенді Спеллінг виставила його на продаж. У будинку, розташованому на ділянці в 1,88 га налічується 123 кімнати. Він знаходиться в одному з найпрестижніших районів Каліфорнії Холмбі Хіллз.

Минулорічний перелік найдорожчих особняків світу за версією Forbes очолив маєток Fleur de Lys в Беверлі-Хіллз. Особняк площею 4,05 тис. кв.м. копіює палац Людовика XIV у Версалі. Його вартість у цьому році, як і в минулому, становить $ 125 млн. Цього року він знаходиться на другому місці.

Третє місце в рейтингу Forbes дісталося будинку Updown Court за $ 117 млн, розташованому в британському графстві Суррей. Він налічує 103 кімнати. У порівнянні з минулим роком особняк подорожчав на 6,4%.

Крім цих особняків, до десятки найдорожчих в світі входять вілла Villa Leopolda на Лазурному березі Франції ($ 102 млн), маєтки Albemarle House в штаті Вірджинія і Tranquility на озері Тахо в штаті Невада (обидва вартістю $ 100 млн), вілла Villa La Palladiana у Франції ($ 76 млн), особняк у Нью-Йорку і ранчо Hummingbird Ranch в Каліфорнії (обидва вартістю $ 75 млн), вілла Cielo de Bonaire в Іспанії ($ 74 млн) і особняк в Бель-Ейр у Лос-Анджелесі ($ 72 млн).

Замикає рейтинг ранчо Boot Jack Ranch в штаті Колорадо вартістю $ 68 млн.

Infox

Зараз ви читаєте новину «Оприлюднили список найдорожчих особняків світу (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути