середа, 27 травня 2015 14:54

Ошукані інвесторами полтавці ночували під міською радою
10

Фото-Анна ЛАКИЗА
Фото-Анна ЛАКИЗА
Фото-Анна ЛАКИЗА
Фото-Анна ЛАКИЗА
Фото-Анна ЛАКИЗА

Минулої ночі біля Полтавської міськради ночували кілька десятків полтавців. Люди поставили намети. Акцію проводять проти інвестора "Полтавабудінвест". 8 років тому забудовник пообіцяв людям дев'ятиповерхівку по вулиці Боровиковського, 11. На сьогодні жоден вкладник не отримав помешкання, зведено тільки півтора поверхи.

Всього вкладників — 80 сімей. Люди біля входу до міськради облаштували 7 наметів. Намагаються, щоб хтось тут завжди був. Два дні намагаються потрапити на прийом до міського голови Олександра Мамая. Почепили плакати "Мамай! Дотримай слова".

"Ця ситуація тягнеться ще за каденції колишнього мера Матковського. Тільки обіцяв розібратися із забудовником. На цьому все скінчилося. Бо ж нас обдурили — взяли шалені гроші, а помешкання жодного не дали. Коли балотувався Мамай, сказав нам — це справа моєї честі вам допомогти. Але вчора сказав, що в нього є справи важливіші. Не чує нас. Значить, щось у нього тоді із честю, - говорив вкладник Олександр Кваша. - Ми вже знайшли іншого забудовника, який згоден звести нам будинок".

Мітингарі кажуть, через ситуацію із квартирами, не дочекавшись їх, померли вже троє вкладників.

"Було дві сестри, які продали свої хрущовки та купили двокімнатку в "Полтавабудінвест", щоб на старості нормально пожити. Чекали, нервувалися та не витримали. Померли від раку",- розповіла Наталія Таранченко.

"Ми віддали 52 тисячі доларів, хотіли для сина двокімнтаку. Тепер і одружитися не може. Бо немає куди привести дружину", - додала жінка з короткою стрижкою.

"Добре, коли в людини є хоч якесь помешкання. Але багато стали ледь не бомжами. Є такі, що продали все до останнього, щоб придбати житло. А залишилися ні з чим. Я тут стою за свою бабусю, вона теж вкладник. І мені не все одно, - розповів Тарас Кононець".

За півгодини люди пішли в приймальню міського голови. Він погодився прийняти тільки чотири людини. Журналістів в його кабінет не пустила секретарка. Через 15 хвилини люди вийшли. Двері в кабінет швидко за ними закрилися, було чути, як з серединим клацнув замок.

"Що можна сказати. Мамай найбільше турбує те, що про нього написано на плакаті. Сказав, піде на зустріч тільки тоді, коли приберемо написи та намети. Пообіцяв виділити іншу землю під будівництво, - оголосив перед мітингарями Олександр Кваша. - Він ставить нам такий ультиматум. Сказав — якщо не приберемо, то вирішенням нашого питання буде займатися вже наступний мер. Мамай взагалі не пам'ятає, що обіцяв нам перед каденцією".

Люди кілька хвилин радилися. Потім все таки вирішили намети прибрати. Пообіцяли — якщо мер їм не допоможе, розгорнуть їх знову.

Зараз ви читаєте новину «Ошукані інвесторами полтавці ночували під міською радою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути