пʼятниця, 31 липня 2009 13:22

Обама спробував зам"яти расистський скандал келихом пива (ФОТО)

В четвер, 30 липня, президент США Барак Обама зустрівся з учасниками нещодавнього расистського скандалу - чорношкірим гарвардським професором Генрі Луісом Гейтсом-молодшим і білим поліцейським Джеймсом Кроулі, який заарештував його.

Зустріч пройшла в саду Білого дому, де, сівши за столик, всі троє випили по кухлю пиво. У зустрічі також взяв участь і віце-президент США ДжоБайден.

Перед тим, як вийти на свіже повітря, Гейтс і Кроулі у супроводі своїх сімей пройшли в робочий кабінет Обами. Тоді ж президент відповів на деякі питання журналістів.

Зокрема, він відзначив, що зустріч з професором і поліцейським не варто називати "пивним самітом", як її вже охрестили в ЗМІ. "Це всього лише зустріч трьох чоловіків, які вирішили зібратися в кінці дня, щоб випити і отримати можливість послухати один одного", - заявив президент.

Про що саме говорили учасники зустрічі за пивом, не повідомляється: представників преси не пустили достатньо близько до столика, щоб можна було розчути зміст бесіди.

16 липня Гейтс, повернувшись додому, виявив, що замок дверей зламаний, і був вимушений зламати їх. Пильна сусідка, прийнявши професора за грабіжника, викликала поліцію. Прибувши на місце події, сержант Кроулі попросив Гейтса пред"явити документи, проте учений відмовився це зробити і почав ображати поліцейського, звинувативши його в расових забобонах. В результаті Кроулі був вимушений заарештувати Гейтса.

Згодом, коментуючи інцидент, Обама, назвавши дії поліції "дурними", пов"язав їх з дискримінацією чорношкірих. Слова президента викликали обурення серед співробітників поліції Кембріджа, які зажадали від нього вибачень.

Намагаючись згладити конфлікт, Обама визнав, що "міг би ретельніше вибрати потрібні слова", і в якості жесту примирення запросив обох учасників скандалу випити з ним пиво, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Обама спробував зам"яти расистський скандал келихом пива (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути