четвер, 21 січня 2016 01:19

Новий уряд Молдови склав присягу, незважаючи на протести

Новий уряд Молдови склав присягу, незважаючи на протести
Фото: www.rbc.ua

У державній резиденції Молдови пройшла церемонія прийняття присяги новим урядом країни на чолі з Павлом Філіпом. Про це повідомили в прес-службі президента Молдови, передає Укрінформ.

"Перш за все, хотілося б закликати всіх громадян країни до спокою, щоб уникнути насильства, яке ще нікому добра не принесло. Важливо, щоб усе відбувалося в рамках закону, незалежно від політичних поглядів. Сподіваюся, що новий уряд, затверджений після довгого періоду політичної нестабільності, зуміє професійно подолати складну ситуацію, в якій опинилася країна", - заявив президент Ніколає Тімофті під час церемонії прийняття присяги.

Він висловив сподівання, що уряд буде працювати в тісній взаємодії з парламентом, президентом, громадянським суспільством та міжнародними партнерами.

Раніше радник президента Молдови Влад Цуркану повідомив, що процедура прийняття присяги перенесена через протести у Кишиневі.

Нагадаємо, 20 січня парламент Молдови більшістю голосів затвердив склад нового уряду під керівництвом Павла Філіпа, після чого в столиці країни почалися масові антиурядові акції протесту, організовані Громадянською платформою "Гідність і правда", Партією соціалістів і "Нашою партією".

В результаті зіткнень між протестуючими і представниками поліції, 10 осіб, у тому числі семеро поліцейських, отримали травми різного ступеня тяжкості.

Зараз ви читаєте новину «Новий уряд Молдови склав присягу, незважаючи на протести». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути