четвер, 20 серпня 2009 10:30

Нова миша від Logitech підкорила скляні столи

  Миша Logitech Anywhere Mouse MX з технологією Darkfield. Фото прес-служби компанії
Миша Logitech Anywhere Mouse MX з технологією Darkfield. Фото прес-служби компанії

Швейцарська компанія Logitech представила дві нові моделі лазерних мишок, в яких застосована технологія Darkfield. Завдяки використанню методів "мікроскопії в чорному полі" новинки можуть працювати практично на будь-якій поверхні, включаючи скло завтовшки не менше 4 міліметрів і лаковане дерево.

Суть технології Darkfield полягає в підсвічуванні поверхні лазерними променями під кутом, що дозволяє сенсору миші "бачити" мікроскопічні дефекти як яскраві об"єкти на чорному фоні. Ідея позаїмствована Logitech у біологів, що успішно застосовують мікроскопи темного поля там, де звичайні оптичні мікроскопи не справляються.

Для роботи на звичайній поверхні з достатньою кількістю деталей використовується тільки один з двох лазерів, якими оснащені нові мишки Logitech. Але якщо користувач розміщує маніпулятор на глянсову або скляну поверхню, включається другий лазер, завдяки чому миша розрізняє мікроскопічні порошинки і подряпини. По зміні положення цих об"єктів сенсор і визначає, куди саме користувач перемістив мишу.

Для роботи нової технології потрібна наявність на поверхні не менше 44 об"єктів на квадратний міліметр, кожен з яких повинен мати ширину не менше п"яти мікрон і товщину не менше півтора мікрон (товщина людського волоса рівна приблизно 100 мікрон). Користувачам, які працюють за столом з ідеально чистого лабораторного скла, Logitech радить заздалегідь "забруднити" поверхню, протерши її рукою без рукавички.

Компанія представила дві моделі мишок з технологією Darkfield - компактну Logitech Anywhere Mouse MX і повнорозмірну Logitech Performance Mouse MX з рекомендованою ціною 79,99 і 99,99 євро відповідно. У нових мишках використовується мініатюрний приймач Logitech Unifying, який працює на частоті 2,4 гигагерца і підтримує до п"яти сумісних пристроїв одночасно. На мишках присутні також додаткові кнопки, що полегшують навігацію в інтернеті і роботу з документами.

Microsoft минулого року представила Explorer Mouse з технологією Bluetrack, яка працювала упевненіше на складних поверхнях, ніж конкуруючі моделі Logitech - але скляні столи мишкам від Microsoft все-таки не піддавалися.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Нова миша від Logitech підкорила скляні столи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути