понеділок, 17 жовтня 2016 14:41

"Ні, капітуляції!", "Вали у свій Донецьк!", "Бандера - наш герой" - найгучніші протести минулого тижня

"Ні, капітуляції!", "Вали у свій Донецьк!", "Бандера - наш герой" - найгучніші протести минулого тижня

Gazeta.ua пропонує найцікавіші протести з тих, що відбулися минулого тижня в країні, з 10 по 16 жовтня.

15 жовтня, Київ

Понад 10 тис. людей з усієї України взяли участь у традиційному щорічному "Марші нації" за участі Національного корпусу "Азов" та "Правого сектору". Учасники ходи пройшли центральними вулицями столиці. Вигукували патріотичні гасла - "Слава Киевской Руси - Новороссия с@си", "Слава Україні - героям слава", "Революція". Активісти палили петарди і фаєри. Попереду колони рухався автомобіль із музичним супроводом. Захід пройшов без конфліктів та провокацій.

15 жовтня, Одеса

Другий день поспіль одесити продовжують хаотично перекривати вулиці міста. Городяни обурені відсутністю світла в їхніх будинках. Особливо засмучена та частина жителів, у будинках яких електричне опалення. Стихійне відключення світла по місту стало наслідком негоди, яка накрила місто цього тижня.

14 жовтня, Київ

У Києві ВО "Свобода" провела "Марш слави героїв", присвячений 74-й річниці створення Української повстанської армії та Дню українського козацтва. У марші взяли участь 4 тис. людей.

14 жовтня, Київ

Під посольством Росії у Києві відбулася акція Stop Putin's War in Ukraine, яка паралельно проходила ще в 65 містах світу.

14 жовтня, Львів

У місті відбувся марш УПА під назвою "Воля народам! Воля людині". Пішою ходою центральними вулицями йшли представники правих сил. Марширували з червоно-чорними прапорами близько 70 осіб віком 16-25 років. Активісти вигукували гасла: "Героям УПА тричі: слава, слава, слава!", "Наша земля – наші герої!", "Владу мільйонам, а не мільйонерам!", "Мир – хатам, війна – палацам!".

13 жовтня, Львів

Близько 20 громадських активістів, депутатів міськради пікетували генконсульство Польщі у Львові. Вони засудили акти вандалізму у сусідній державі на українських могилах. Учасники пікету тримали в руках плакати з написами "Війна з мертвими – шлях в нікуди", "Поляки не мовчіть", "Ні гібридній пацифікації". Протягом останніх двох років у Польщі зруйнували 14 українських могил і пам'ятників. Нікого не покарали.

Зараз ви читаєте новину «"Ні, капітуляції!", "Вали у свій Донецьк!", "Бандера - наш герой" - найгучніші протести минулого тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути