пʼятниця, 15 серпня 2014 13:55

Навчальний рік на Донбасі розпочнеться вчасно - Квіт

Навчальний рік на Донбасі розпочнеться вчасно - Квіт
Фото: ipress.ua

Навчальний рік 2014-2015 у більшості шкіл Донбасу розпочнеться 1 вересня, повідомив під час брифінгу Міністр освіти і науки Сергій Квіт. За його словами, дітей на Донбасі зможуть забезпечити всім необхідним для навчання.

"Ми зможемо розпочати навчальний рік у школах Донеччини вчасно й забезпечити школярів усім необхідним. У тих навчальних закладах, які знаходяться у зоні бойових дій, навчання почнеться тоді, коли вони зможуть це зробити. Так само університети на Сході як автономні структури самостійно визначатимуть початок навчального року. Тому ми поки не фіксуємо точних дат. Якщо через бойові дії не буде можливості почати рік 1 вересня, ми сподіваємося на 1 жовтня, потім на 1 листопада і так далі", - зазначив Сергій Квіт.

Через те, що терміни подачі документів для абітурієнтів зі Сходу подовжили до 15 вересня, навчання у таких вишах на Донбасі почнеться 1 жовтня.

"У нас немає ніякого розпачу, ніякої паніки. Настрій дуже діловий. Зараз 112 навчальних закладів на Луганщині постраждало, в тому числі, одна гімназія розгромлена вщент. У багатьох вибиті вікна, треба їх відновлювати, скоро осінь. Але всі навчальні заклади готові прийняти дітей", - каже Міністр освіти.

Студенти та абітурієнти з Донеччини та Луганщини, що виїхали звідти, матимуть змогу піти на навчання до вишів у тих регіонах, де зараз знаходяться, кажуть в Міністерстві:

"Ми будемо організовано переводити студентів з Донбасу до вишів у інші регіони. Жодних преференцій для таких студентів, як це було, наприклад, з кримчанами, не буде, вони будуть переводитися в установленому порядку. Але ми дозволимо їм долучитися до процесу навчання у вишах за місцем їх знаходження у якості вільного слухача. Це умовне поняття, воно не регламентується законом. Але ці студенти можуть ходити на лекції, отримувати оцінки, щоб мати змогу повернутися в університети на Донеччині та Луганщині по завершенню бойових дій. Хто не зможе вернутися, вчитимуться там, де вони є: і школярі, і дошкільнята, і студенти", - говорить Сергій Квіт.

 

Зараз ви читаєте новину «Навчальний рік на Донбасі розпочнеться вчасно - Квіт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути