середа, 24 лютого 2016 04:29

НАТО учетверо збільшує бюджет на оборону через російську агресію проти України

НАТО учетверо збільшує бюджет на оборону через російську агресію проти України

НАТО збільшує власні витрати на оборону через агресію Росії проти України. Про це у вівторок заявив Генсек альянсу під час виступу в міжнародному комітеті Європарламенту.

Йдеться про внесок США у бюджет НАТО, який наступного року зросте учетверо і становитиме майже $3,5 млрд. Анексія Криму і конфлікт, розв'язаний Росією на Сході України, зумовили і посилення оборони східних кордонів країн НАТО.

"Сполучені Штати відповіли на російську агресію в Україні мультимільярдним внеском задля потреби захисту безпеки Європи. Раніше в лютому міністр оборони США Еш Картер попросив Конгрес США збільшити цей внесок у 2017 році у чотири рази. Це означатиме більше збройних сил, більше військової підготовки і, навчань, більше розміщеного озброєння та розвитку відповідної інфраструктури в європейських країнах", - заявив Столтенберг.

Нагадаємо, раніше центром польського міста Лодзь пройшла колона американських танків. Такою демонстрацією сили організатори хотіли показати вільне пересування техніки НАТО, яка має захистити Польщу в разі нападу. Альянс посилює свою присутність у східній Європі з огляду на загрозу безпеки для членів альянсу з боку Росії.

Зараз ви читаєте новину «НАТО учетверо збільшує бюджет на оборону через російську агресію проти України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути