середа, 02 листопада 2011 13:29

Найбезпечніший автомобіль оснащений зовні м'якими подушками
5

Фото: Фото: membrana.ru

Японці створили найбезпечніший автомобіль - триколісний моторолер з дахом, корпус якого зовні оснащений м'якими подушками.

Транспортний засіб iSAVE-SC1 створений японською компанією Humanix в кооперації з вченими з університету Хіросіми (Hiroshima University). Тримісний "айсейв" не можна назвати повноцінним автомобілем. Максимальна швидкість цього апарату складає всього 50 км/год, уточнює OhGizmo.

Зате, як запевняють японці, витрати на експлуатацію такого "візка для гольфу" будуть у п'ять-десять разів нижчими, ніж у традиційного легковика.

Ніс, хвіст і боки крихітного апарату оббиті м'яким матеріалом, причому ці надувні подушки здатні амортизувати удари, скеровуючи повітря в момент зіткнення (подана заявка на патент). Тому машина буде також безпечна для пішоходів, якщо відбудеться зіткнення з ними.

Перший зразок м'яких машин сподобався публіці, хоча серйозно його сприймати було важко. Але ось 15 жовтня 2011 японці представили в Хіросімі передсерійний варіант, той самий iSAVE-SC1.

У ньому японці серйозно переглянули компонування (розташування коліс і рульове керування, сидіння і т. д.), залишивши, по суті, тільки центральну ідею зовнішніх надувних подушок.

Компанія оголосила, що готова випустити обмежену партію (100 примірників) таких машин за ціною 790 тис ієн ($ 10 140) за кожен, і вже збирає замовлення.


Зараз ви читаєте новину «Найбезпечніший автомобіль оснащений зовні м'якими подушками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути