субота, 09 квітня 2016 16:25

На Житомирщині на родовищах бурштину працює Нацгвардія
4

Фото: http://ngu.gov.ua/ua

У Житомирській області бійці Національної гвардії спільно з поліцією проводять заходи проти незаконного видобутку бурштину.

Про це повідомляє прес-служба НГУ.

У повідомленні зазначається, що до місця постійного дислокації повернулися близько 30 військовослужбовців, які з 30 березня по 8 квітня спільно з підрозділами поліції долучались до заходів з протидії нелегальному видобутку бурштину в Олевському районі Житомирської області

"Завданням спільних рейдових груп було максимально обмежити доступ "копачів" до своїх нелегальних копалень, де в даний момент тривають роботи по відновленню та рекультивації земель, що постраждали від варварського видобутку", - розповів командир зведеного загону Нацгвардії майор Вадим Іщук.

Як зазначається, лише за першу ніч спільних рейдів до місцевого відділку поліції доставлено 15 осіб, яких застали під час спроб видобутку бурштину.

За весь період спільного відпрацювання за підозрою у скоєнні злочину нацгвардійці затримали 30 осіб, ще 9 затримано за адміністративні правопорушення.

"За оцінками фахівців, варварське видобування бурштину на території Олевщини завдало шкоди екосистемі на площах близько 185 гектарів", - йдеться в повідомленні Нацгвардії.

Нагадаємо, раніше на Житомирщині нелегальні копачі бурштину знайшли так званий скарб українського гетьмана Павла Полуботка.

Зараз ви читаєте новину «На Житомирщині на родовищах бурштину працює Нацгвардія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути