четвер, 03 вересня 2015 16:42

На трибунал по Боїнгу Путін може відповісти новим штурмом

На трибунал по Боїнгу Путін може відповісти новим штурмом

Президент Росії Володимир Путін може відновити активні бої на Донбасі після своєї поїздки до Нью-Йорку на Генасамблею ООН, заплановану на другу половину вересня-початок жовтня.

Таку думку висловив в інтерв'ю "Апостроф" російський політолог Станіслав Бєлковський.

"Це (ситуація в зоні АТО, - ред.) буде залежати від підсумків даного візиту. Путін - стратег, а тактик. Ніякої стратегії немає. Рішення можуть змінюватися по кілька разів на день. Тому зараз безглуздо прогнозувати, що буде після візиту Путіна в Нью-Йорк. Якщо за цей час він вийде на якийсь переговорний формат (з Заходом, - ред.), який його влаштовує, тоді буде пом'якшення ситуації. Якщо він буде піддаватися обструкції з боку західних лідерів, а також виявиться перед обличчям можливого посилення санкцій, тоді його позиція стане більш жорсткою. У такому випадку можна буде очікувати відновлення бойових дій", - вважає експерт.

Також він вважає, що Путін може піти на вкрай агресивні дії аж до відновлення боїв у разі створення міжнародного трибуналу за фактом аварії Boeing над Донбасом, а війну спробує використовувати "як важіль чинення тиску".

"Важливо розуміти, що Путін не знаходиться у світі внутрішньої політики взагалі. Він вважає, що у нього немає і не може бути проблем всередині держави. Він живе у світі зовнішньої, міжнародної та військової політики", - резюмував Бєлковський.

Зараз ви читаєте новину «На трибунал по Боїнгу Путін може відповісти новим штурмом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути