середа, 06 серпня 2014 21:48

На Рівненщині встановили пам'ятник Путіну
1

Фото: Миколи Кучерука з Фейсбук

Перший в Україні пам'ятник лідеру сусідньої держави Володимиру Путіну відтепер можна побачити при в'їзді до райцентру Костопіль на Рівненщині. Стела з чорного граніту з портретом російського президента з'явилася днями на клумбі біля автотраси. Надгробок встановили за свій кошт активісти місцевого осередку "Правого сектору".

Костопільчани та водії охоче фотографуються з новою принадою міста на згадку. А хтось із перехожих навіть приніс до надгробку букет квітів.

Костопільчанин Михайло Степчук з "Правого сектору" розмістив кілька фотографій на сайті міського порталу. Встановлення надмогильного пам'ятника він пояснює своїм персональним ставленням до Володимира Путіна.

"Зараз на Україні діють фашисти, які вбивають наших побратимів, а ми й далі граємось в цю полеміку та переговори. Треба реально показувати всьому світу, хто є фашист і як він вчиняє з людьми", - каже Михайло Степчук.

На пам'ятнику під портретом російського президента проставлено дві дати – день його народження та надпис "9 травня – свято наближається". Над головою Путіна зобразили свастику, а у самому низу помістили рядок з відомої пісні- дражнилки "Путін х….ло".

Костопільський район відомий в області видобутком граніту та базальту. Для багатьох місцевих майстрів виготовлення могильних пам'тників та навіть картин на граніті є звичним заробітком. Червона площа у Москві також викладена бруківкою із костопільського каменю.

Оригінальний пам'ятник уже викликав бурхливу реакцію як в мережі Інтернет, так і в самому місті. Дехто вважає надгробок дурною витівкою націоналістів, інші – підтримують. Зокрема, народний депутат Верховної Ради від Рівненщини Микола Кучерук схвалив ідею коментарем на своїй сторінці у соціальній мережі - "На Батьківщині родини Володимира Жириновського вдячні костопільчани з любов'ю вшанували "сабіратєля зємєль русскіх" Володимира Путіна".

Зараз ви читаєте новину «На Рівненщині встановили пам'ятник Путіну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути