понеділок, 19 серпня 2013 11:00

На "Святі хліба" у Львові спекли і роздали 30 кілограмовий коровай
13

Фото: Фото: Ольга Швед

18 серпня у львівському музеї давньої архітектури і побуту "Шевченківський гай" відбувся щорічний фестиваль "Свято хліба". Цьогоріч свято відвідало близько 30 000 гостей.

З самого ранку у старій 250-літній дерев'яній церкві у Шевченківському гаю освятили короваї та хлібні вироби з фестивалю. На головній сцені ведучі проводили конкурси та презентації, виступали музиканти Володимир Окілко, гурт "Rock-H" (Рокаш), співачки Олеся Киричук, Христина Соловій.

На спеціальних ятках продавали та давали спробувати різні види хлібних виробів.

"Найбільше розбирають в'язки м'яких калачів, беруть бублики, рогалики, сирні пончики, завиванці, макові пироги, булочки із яблуками, капустою, ягодами. Просять попробувати різні види хліба - житній, пшеничний, без дріжджів, спечений на дровах, домашній, із висівками, із тмином, родзинками", - каже Олена Павих, торгує хлібними виробами на фестивалі.

На дитячій галявині наймолодші діти могли взяти участь у конкурсах та різних майстер-класах. Майстри вчили їх рогозоплетінню, майструванню ляльок-мотанок, гончарству, випіканню пташок з тіста.

"Ми вже років п'ять не пропускаємо "Свято хліба". Тут щороку більшає людей, сьогодні в черзі по квитки 15 хвилин стояли. Музей "Шевченківський гай" - одне із найгарніших місць у Львові. А тут ще й таке гарне родинне свято проходить - дуже цікаво. Сьогодні дізналася кілька зовсім нових рецептів випікання пирогів, дома потренуюся", - каже Галина Піх. Разом із чоловіком та дітьми прийшла на захід.

Півтораметровий коровай вагою близько 30 кілограмів спекли спеціально до Свята хліба. Увечері його розрізали та роздали усім гостям.

"Хліб почали випікати у суботу, працювали над його виготовленням п'ятеро майстрів. Рецепт – традиційний", - розповідає координатор свята Максим Говоруненко.

 

Зараз ви читаєте новину «На "Святі хліба" у Львові спекли і роздали 30 кілограмовий коровай». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути