субота, 01 червня 2013 18:46

На День міста в Черкасах їли ковбасу з полуницею та змагалися за кращий дитячий візок
26

Фото: Фото: Анна Поліщук

Сьогодні у Черкасах святкують День міста. Гуляння розпочалися зранку, протягом дня відбувся парад дитячих візочків "Бебі бум", фестиваль "Полуниця – насолода смаку", флешмоб "Ми любимо Черкаси" та конкурс футболок, фестиваль "Живий камінь". Ввечері буде концерт гуртів ТІК, Реал О та ІНДІ.

О 10.00 на Театральній площі стартує парад дитячих візочків "Бебі бум". Батьки з оригінальними візочками реєструються біля намету організаторів.

"Уже 48 зареєструвалося, того року було менше. Мені дуже сподобалась ідея оформлення візочка з військовою тематикою. Біля нього скільки преси зібралось, знімають на камеру", - розповідає реєстратор Галина Кононенко.

У колоні з візочками стоїть Любов Луханіна, візок оформила у формі  голови лева.
"Шила кожного вечора протягом 2 тижнів. Ідея не випадкова, щоб створити лева -  на честь сина. Основна робота була сьогодні вночі, чоловік допомогав строчити", - сміється жінка.

Родина Лущенків прийшли з сином, він у костюмі пірата.
"Син вчора ввечері вже ходив у костюмі, дуже готовився до свята, казав "Я завтра буду головним піратом", - говорить Інна Лущенко.

Чоловік фотографує Галину Діденко з донькою, вони одягнені у грецькому стилі, візок оформили у вигляді палацу.
"Образ тиждень робили, я в школі викладала художню культуру, робили колони тут вони і знадобилися. Чоловік допомогав змайструвати дах. Власноруч проклеїв папір на картон та пофарбував", - говорить Галина.

Біля зупинки з клітчатої сумки виймає глиняні свистки на продаж Зінаїда Тарасівна.
"Я вперше на параді візочків, мамочки постарались. Не знаю чи вистачить в організаторів призів, - сміється жінка, розкладає товар на стільчику, - найбільше сподобалась мама-кухар з вареничком. Думаю вони переможуть".

Через 30 хвилин батьки з дитячими візочками рушають до майдану ім. Б. Хмельницького, там проходитиме нагородження учасників за 9 номінаціями. Переможцям обіцяють солодкі подарунки.

Частина натовпу прямує у сквер ім. Б. Хмельницького на фестиваль "Полуниця -  насолода смаку". Об 11.00  у сквері розставили торгові намети та столи. Шашлики, люля-кебаб, солодощі та напої прикрашені полуницею. Тістечка продають у одноразовому посуді, ціна від 1 гривні до 10 гривень за порцію. Найдорожче тірамісу — 12 гривень. Тірамісу з полуницею у пластмасовій ємкості. Цьогоріч приготували понад 38 страв з використанням полуниці.

Біля наметів поставили довгий стіл, де безкоштовно 12 барменів, випускників комерційного технікуму, готуватимуть для черкащан полуничне мохіто. Люди стоять в черзі з пластмасовими стаканами, чекають, щоб їм насипали надщерблений лід та спрайт. Пити йдуть на лавочки. Бармени не встигають обслуговувати охочих.

"Льоду та інгредієнтів на коктейлі заготовили на 500 порцій. Вже 200 розібрали. До стакану окрім лайму додаємо шматочок лимону, м'яту - заливаємо все спрайтом, тому можна пити і дітям", - говорить бармен Віталій Загоруй.

Напроти студенти технологічного університету готують канапе та холодні м'ясні закуски прикрашені полуницею. Стіл обгороджений блакитним парканом, поки що пригощатися черкащан не запрошують.

"Купив онучці цукерок і тістечок на 58 гривень. Жінка чекає у черзі на мохіто більше 30 хвилин. А я хочу м'яса, бо солодке не їм. Тут смачно пахне, аж дух забиває. Того року такого не було, тільки полуничне желе роздавали", - дістає носовичок із кишені Генадій Гончаренко.

У сквері біля паркану, одягають середньовічні 45-кілограмові обладунки Дмитро Костюк та Матвій Лисенко.Через 10 хвилин йдуть на галявину, щоб відтворити середньовічну битву лицарів. Біля них збирається натовп дорослих із дітьми. Чоловік з боку викрикує, що можна починати робити ставки як на тоталізаторі.

О 12.15 на сцені вітає жителів міста та гостей  виконуючий обов'язки міського голови Віктор Білоусов. Тоді з депутатом Черкаської міськради Олександром Радуцьким  йдуть у Долину троянд. Біля них проїжджає трактор, що  чистить асфальт на дорозі від пилу та сміття. Курява летить на людей та депутатів. Містяни обурюються, чому раніше цього не можна було зробити.

"Спеціально пустили трактор, щоб зробить вигляд, що щось роблять. Що діти, що ми у пилюці. Краще б нічого не робили", - каже чоловік 60-ти років.

Дорогу біля Долини троянд перекрили працівники міліції, чекають приїзду голови облдержадміністрації Сергія Тулуба. На проїжджій частині з чорної "Мазди" виходить чоловік. З авто випускає ротвеллера на повідку, але без намордника. Через дорогу гуляють батьки з дітьми. На це ніхто не звертає увагу.

"І тут уже понакидали мусорника, наче дикарі. Мали б совість, зранку двірники вимітали, марафєт наводили, а у вечері після концерту буде гірше", - скаржиться подрузі Марина Нікітенко.

О 13.25 у сірому позашляховику з охороною під'їжджає Сергій Тулуб з головою обласної ради Валерієм Черняком. На тротуарі чекають у вишиванках Олександр Радуцький та депутат міської ради Павло Карась, до них підходить Віктор Білоусов. За 10 хвилин разом прямують між торговими наметами. Біля найпершого, де продають гончарні вироби, Сергію Тулубу продавець дарує глиняний магніт.

О 18.00 розпочнеться святкова хода випускників черкаських шкіл.

Святкування завершаться  феєрверком у Долині троянд.

Зараз ви читаєте новину «На День міста в Черкасах їли ковбасу з полуницею та змагалися за кращий дитячий візок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути