середа, 24 липня 2013 01:09

На Черкащині встановили ім'я двох загиблих солдат

На Черкащині пошуковий загін при Навчальному центрі Державної прикордонної служби України знайшов останки загиблого солдата Великої Вітчизняної війни. При ньому був "медальйон смерті". Роботу із  знахідкою проводив завідувач лабораторії проведення наукових експертиз Леонід Сидоренко.

"Він відкрив капсулу та дістав з неї паперову вкладку. Далі використовуючи спеціальні знання та технічне обладнання, науковець реконструював зміст рукописного тексту. Завдяки якому вдалося встановити, хто цей солдат. Виявилося, що останки належать Фідосєєву Олексію Івановичу, 1914 року народження. В об'єднаному банку даних "ОБД-Меморіал" про нього було знайдено додаткову інформацію. За цими даними ведуться пошуки рідних загиблого", - повідомила Наталія Таран з обласної міліції.

Влітку 1941 року на території Черкаської та Кіровоградської областей проходили жорстокі бої.  Зокрема в урочищі Зелена брама в оточення потрапили 6-а та 12-а армії Південно-західного фронту, частини прикордонних комендатур, а також 10-а дивізія НКВС. В ході запеклих боїв тоді загинуло багато радянських бійців. Про них не залишилося жодних даних.

"Навесні цього року під час проведення розкопок пошуковці теж знайшли останки воїна. У "медальйоні смерті" були його дані. Але прочитати зниклі букви було майже не можливо. Ідентифікувати загиблого змогли відновити експерти. Там було написано: Сардаров Григорій Артемович", - сказала Таран.

Зараз ви читаєте новину «На Черкащині встановили ім'я двох загиблих солдат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути