вівторок, 13 червня 2006 18:18

На Алясці білі ведмеді їдять один одного через голод

 

Білі ведмеді в південній частині Моря Бофорта перетворюються на канібалів, оскільки тривала відсутність льоду позбавляє їх можливості дістатися до своєї природної їжі. Про це йдеться в дослідженні американських і канадських учених.

Білі ведмеді харчуються, як правило, тюленями, а морський лід служить їм необхідною умовою для полювання, спарювання та народження дітей. Ці тварини вбивають один одного тільки для регулювання чисельності популяції або під час боротьби за самок.

- Протягом 24 років дослідження білих ведмедів в південній області Моря Бофорта на північній Алясці і 34 років в північно-західній Канаді ми не фіксували випадків, коли вони полювали, вбивали і їли собі подібних, - розповіли учені.

Дослідники спостерігали за трьома білими ведмедями в північній частині Аляски і в західній Канаді, які в період з січня по квітень 2004 року полювали один на одного. В результаті був зафіксований перший випадок вбивства самки ведмедя, яка незадовго до цього народила дитинча. Самець ведмедя напав на чужий барліг, убив самку і, відтягнувши її на декілька десятків метрів, з"їв частину тіла.

- Ведмідь прорвався через дах барлогу, схопив самку і покусав її. Коли барліг зруйнувався, двоє її дитинча загинули під завалами снігу, - йдеться в дослідженні.

Захисники навколишнього середовища говорять, що все це - наслідки глобального потеплення, яке може призвести до зникнення білих ведмедів. Екологи звернулися до американського уряду з проханням включити цих тварин у список вимираючих видів, пише Newsru.com.


Зараз ви читаєте новину «На Алясці білі ведмеді їдять один одного через голод». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути