понеділок, 30 листопада 2009 18:24

На 80% презервативів знайшли небезпечні мікроорганізми

На 80% презервативів знайшли небезпечні мікроорганізми

Ізраїльські дослідники дійшли висновку, що презервативи, покликані захищати від інфекцій, що передаються статевим шляхом, самі можуть бути джерелом зараження.

Дослідження проводилося з метою виявити джерело бактеріального сепсису, що розвивається після процедури трансректальной біопсії передміхурової залози. У публікації в газеті "Едіот Ахронот" наголошується, що зараження після процедури біопсії не є рідкістю, в деяких випадках пацієнти потребують термінової госпіталізації і застосування антибіотиків.

Три роки тому Управління з контролю над лікарськими препаратами і харчовими продуктами США (FDA) опублікувало інструкції, що сприяють запобіганню сепсису. Ці правила також було схвалено ізраїльським міністерством охорони здоров"я. Проте кількість випадків зараження не зменшилася. Урологи клініки "Асаф а-Рофе" в Рішон ле-Ционі доручили фахівцям досліджувати, на якому етапі відбувається зараження.

Науковці перевірили ультразвуковий апарат і пістолет біопсії, голки і гелі, які застосовуються при перевірці, проте всі предмети були стерильними. Врешті-решт, було вирішено перевірити презервативи, які використовуються для ізоляції ультразвукового ректального датчика, необхідного для глибокої перевірки.

Результати вийшли збентежили: з 106 презервативів, які були розкриті в стерильних лабораторних умовах, на 86-ти було виявлено різні мікроби і мікроорганізми. На чверті були виявлені стафілококи, які можуть привести до уросепсису, захворюванням сечостатевої системи і навіть проблемам з серцем.

Таким чином, мікроби і мікроорганізми містяться на 80% презервативів. Наковці припускають, що "зараження" цього предмету особистої гігієни відбувається ще на заводі.

При цьому в публікації в "Едіот Ахронот" наголошується, що хоча виробники презервативів не рекламують свою продукцію як "стерильну", ця проблема потребує обговорення фахівцями і Мінохоронздоров"я.

За результатами цього дослідження в лікарні "Асаф а-Рофе" ухвалено рішення під час біопсії замість презервативів використовувати медичні рукавички.

Зазначимо, що у світі все більш популярними стають інтимні іграшки з органічних матеріалів, які не шкодять ані довкіллю, ані самій людині.

"Рух зелених" почав опікуватися приналежностями для сексуальних втіх. Прибічники екологічно чистих продуктів створили вегетаріанські презервативи, органічні лубриканти і механічні вібратори, які треба заводити вручну.

Один з найбільших виробників презервативів Trojan почав пропонувати, окрім синтетичних, презервативи зі шкіри ягняти, які розкладаються в навколишньому середовищі. В інших фірм є презервативи для вегетаріанців: білок, який витягується з молока, замінений в них какао.

Варто також зазначити, що у Новояворівську припинила роботу фабрика "Перфект", яка спеціалізувалася на випуску презервативів. Причиною закриття стали дії Всеукраїнського акціонерного банку (ВАБ), який заблокував роботу підприємства, оскільки воно заборговувало йому 1,4 млн доларів.

За матеріалом NEWSru.co.il.

Зараз ви читаєте новину «На 80% презервативів знайшли небезпечні мікроорганізми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути