пʼятниця, 25 квітня 2014 12:51

"Ми Україні заздримо, адже ви тепер вільні люди", - російський політолог
3

24 квітня в НСК "Олімпійський" відкрилася дводенна конференція "Україна - Росія: діалог" за участю інтелігенції обох країн. Конференція проводиться за участю "Відкритої Росії" Михайла Ходорковського, російського ПЕН - центру і руху "Третя українська республіка" Юрія Луценко.

За словами організаторів, основна мета зустрічі - продемонструвати добру волю і взаємну повагу. На заходах обговорюють проблеми цензури та способи протидії інформаційній війні, яку веде Росія проти України. Обговорення умовно розділили на кілька тем: суспільство, ЗМІ, культура, економіка і політика, релігія.
"Чесно кажучи, місія конгресу сьогодні мені здається нездійсненною. Адже Україна і Росія - в положенні не оголошеної війни. Причому - в дуже гострій фазі конфлікту. Ми можемо міркувати про те, що приїхали з миром, але в той же час політика РФ по відношенню до України, м'яко кажучи, залишає бажати кращого", - каже російський і білоруський журналіст Павло Шеремет.

"Багато хто зі мною не погодиться, але проте ми з вами присутні при початку третьої світової війни. Зараз проходить її холодна фаза. Дуже не хотілося б, аби українці в цій ситуації відрізняли Росію "путінську" і Росію громадянського суспільства. Це дві кардинальні протилежності. Саме з громадянським суспільством, а не з державою, українцям і варто було б вести діалог, - додає Володимир Корсунський, головний редактор інтернет-видання "Грани.ру".

"Всі, хто тут є з боку Росії - відщепенці, націонал-зрадники. Ті, хто абсолютно не підтримує політику Путіна, - коментує зустріч Тетяна Ворожейкіна, російський політолог , - Відверто кажучи, ми Україні заздримо. Адже ви тепер вільні люди. І на жаль, подібна революція в найближчі роки в Росії неможлива".

Зараз ви читаєте новину «"Ми Україні заздримо, адже ви тепер вільні люди", - російський політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути