вівторок, 07 червня 2011 15:45

Москаль каже, що пости ДАІ відновлюють, щоб було де лупцювати водіїв

Москаль каже, що пости ДАІ відновлюють, щоб було де лупцювати водіїв

Міністерство внутрішніх справ вирішило відновити роботу стаціонарних постів ДАІ, які кілька років тому були ліквідовані через їх невідповідність Європейській конвенції про дорожній рух.

"Цей крок — повернення міліції до радянського минулого, - вважає депутат Верховної Ради від "Народної самооборони" Геннадій Москаль. - Проїдьтесь сьогодні дорогами наших сусідів — Румунії, Словаччини, Угорщини, Польщі, не кажу вже про країни Західної Європи — ви ніде не побачите подібного".

"Це — дурниця і імітація реформ, якою дурять населення. ДАІ обіцяє, що на постах водії зможуть користуватись інтернетом, відпочивати та отримувати медичну допомогу... Про яку медичну допомогу може йти мова, коли наші співробітники можуть хіба що подряпину зеленкою замазати! Це ж не американські поліцейські, які в академії навчені навіть пологи приймати на дорозі. А заяви про інтернет — це взагалі смішно: сьогодні і дитина вже знає, що інтернетом можна користуватись, не виходячи з власного авто, то ж навіщо водію йти заради інтернету в "будку" до інспектора ДАІ? І що, "міліцейський" інтернет буде безкоштовним? Дуже сумніваюсь!", - зазначив депутат.

"Замість подібних стаціонарних постів відповідною технікою мають бути обладнані автомобілі ДАІ, щоб під час руху перевіряти, чи не знаходиться та чи інша машина в розшуку, і чи не має фальшивих номерів. Я коли ще працював в Закарпатті в 1995 році, у нас було закуплене подібне обладнання і це дозволяло виявляти за місяць 15-20 крадених машин! А якщо крадії авто будуть знати, що стаціонарні пости обладнані такою технікою, то хто ж буде їздити повз них? Оминатимуть об'їзними дорогами", - вважає Геннадій Москаль.

Депутат нагадав, що після закриття цих постів більшість з них були розпродані чи перепрофільовані під автосервіс чи кафе, а від деяких тільки фундаменти залишились. "А тепер скрізь ставлять пластикові вікна та двері, дах вкривають металочерепицею, інколи пост виглядає краще, ніж маєток в Кончі-Заспі. Чи хтось порахував, скільки коштів МВС на це витратило? І що, постанова Кабміну про заборону проведення ремонтів і святкових заходів у зв'язку з кризою, через яку намагаються притягнули до відповідальності Юрія Луценка, вже відмінена? Нічого подібного, вона діє і зараз, і подібні ремонти — нецільове використання бюджетних коштів! Що, у МВС зараз — профіцит бюджету і Могильову немає куди подіти гроші? Так витрачених таким чином коштів було б достатньо, щоб значно підвищити зарплату сержантському складу ДАІ, який сьогодні отримує копійки, і який через таку низьку зарплату найлегше підкупити", - заявив "самооборонець".

"Я щойно проїжджав повз один такий відремонтований пост — у ньому встановлені затемнені вікна і з вулиці не видно, що там в середині відбувається. Для чого потрібні темні вікна? Щоб завести туди водія і без свідків взяти хабара, обшукати, а якщо треба — то і відлупцювати його. І якщо водії почали встановлювати в своїх авто портативні відеокамери, щоб фіксувати дії співробітників ДАІ, то МВС відбудовує пости, щоб там робити "темні" справи, і щоб в інтернеті більше не з'являлись ролики, на яких робота співробітників ДАІ показана "без купюр", - зазначив Геннадій Москаль.

"Замість того, щоб зайнятись вихованням і підбором кадрів, Могильов вирішив набудувати "будок" і перевести всі порушення в закриті приміщення. Ось що йому запам'яталось з Макіївки, то він і робить по всій країні, і ні на які реформи він і не здатний. Не виключено, що скоро поряд з одним з таких постів ми побачимо Могильова в коротких штанцях і піонерському галстуку", - припустив депутат.

Зараз ви читаєте новину «Москаль каже, що пости ДАІ відновлюють, щоб було де лупцювати водіїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути