вівторок, 26 січня 2010 12:11

Монголія потерпає від 40-градусного морозу

Монголія потерпає від 40-градусного морозу

Напередодні в Монголії температура опустилася до мінус 40 градусів Цельсія. Представники Організації Об"єднаних Націй в країні повідомили, що морози призвели до загибелі більше ніж мільйона голів худоби, передає Associated Press.

Делегація ООН в Монголії попередила владу країни, що надзвичайно сувора зима цього року призведе до значної нестачі продовольства зростання рівня бідності серед населення.

Також на зниження поголів"я худоби в цій країні вплинули літні посухи, через які фермери не змогли зібрати достатню кількість кормів.

"Бідні фермери не мали коштів для збору продовольства і дров, і тепер майже неможливо надати допомогу селам похованим під снігом", - повідомив представник ООН.

ООН намагається допомогти найбільш нужденним. Найбільше занепокоєння викликають вагітні жінки, відрізані снігопадами від медичної допомоги. Відомо, що вже троє вагітних жінок померли з цієї причини. Також зростає кількість випадків захворювання на туберкульоз серед дітей та вагітних жінок.

Міжнародна спільнота допомагає Монголії з початку січня, коли місцева влада закликала про допомогу у вигляді продовольства, медикаментів, палива, теплого одягу і гроші, щоб купити корм для худоби.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Монголія потерпає від 40-градусного морозу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути