пʼятниця, 30 березня 2012 17:29

Молодь в Україні стала менше хворіти на ВІЛ/СНІД

Молодь в Україні стала менше хворіти на ВІЛ/СНІД
Менше зараження серед вагітних та донорів крові. Фото: korrespondent.net

Міністерство охорони здоров'я занепокоєне ситуацією із захворюваністю на ВІЛ / СНІД в південно-східній частині України. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я Олександр Толстанов, повідомляє Цензор.НЕТ з посиланням на "Українські новини".

"Залишається проблемним питання з захворюваністю ВІЛ / СНІДом. Так, рівень захворюваності зріс на 3,6% в порівнянні з 2010 роком. Викликає занепокоєння ситуація в Дніпропетровській, Миколаївській, Донецькій, Одеській областях, а також її погіршення в Київській, Кіровоградській, Херсонській та Черкаській областях ", - повідомив він.

При цьому позитивним моментом, за словами Толстанова, є зниження в останні роки частки випадків захворюваності ВІЛ-інфекцій у віковій групі від 15 до 24 років.

Також він відзначив зниження рівня поширення ВІЛ-інфекції серед вагітних і серед донорів крові.

"Хочу зазначити, що міністерством була забезпечена закупівля антиретровірусних препаратів для лікування 43 тис. пацієнтів - це дозволило 100% забезпечити лікування тих, хто в ньому потребував", - додав Толстанов.

Він також відзначив зменшення показників захворюваності на туберкульоз і показників смертності від туберкульозу, при цьому, за його словами, рівень захворюваності на туберкульоз все ще залишається надзвичайно високим.

Зараз ви читаєте новину «Молодь в Україні стала менше хворіти на ВІЛ/СНІД». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути